Martin Solveig eerste grote naam op affiche Ostend Beach

Ostend Beach lokt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers.© foto JRO
Ostend Beach lokt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers.© foto JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De organisatoren van Ostend Beach kondigen met de Fransman Martin Solveig een grote naam aan. “We hebben verschillende scenario’s klaarliggen om Ostend Beach te kunnen organiseren komende zomer.” Het driedaags festival vindt voorlopig plaats op 9, 10 en 11 juli.

De teleurstelling was groot toen kort voor de zomer van 2020 werd aangekondigd dat Ostend Beach niet zou plaatsvinden. Het festival lokt jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers naar het Oostendse strand. Organisatoren Jan Mortelmans en Kevin Beirens zien de komende zomer echter hoopvol tegemoet. “Het zijn spannende tijden voor ons organisatoren in de eventsector”, vertelt Kevin Beirens. “Ik denk dat iedereen nagelbijtend zit te wachten op meer nieuws. Zowel de organisatoren als de artiesten zelf. Iedereen staat te popelen om er terug in te vliegen.”

Rond half maart zou er vanuit de overheid zekerheid moeten komen over de festivalzomer. “We gaan er sowieso vanuit dat er iets mogelijk zal zijn, maar in welke vorm we Ostend Beach zullen moeten gieten, dat blijft afwachten. We hebben verschillende scenario’s klaarliggen. Enerzijds kunnen we de setting verkleinen, maar we kunnen ook uitstellen naar september, indien dat echt moet. We gaan ervanuit dat er tegen dan, gezien de meesten tegen dan gevaccineerd zullen zijn, veel meer mogelijk zal zijn. Maar de hoop op juli blijft bestaan. Aangezien we ondertussen in verkoop gegaan zijn, wil dat toch zeggen dat we die hoop koesteren. Maar het blijft afwachten.”

De Franse top-dj en producer Martin Solveig is een grote naam in de artiestenwereld, maar er komt meer. “We zijn momenteel aan het onderhandelen met nog enkele dj’s. We gaan verder op het elan van 2019, met elke dag een andere muziekstijl in the picture”, aldus Beirens. “Op vrijdag is er urban, op zaterdag mainstream en op zondag komen de classics aan de beurt.”

Volgens de organisatoren loopt de ticketverkoop als een trein. Mensen betalen tien euro voorschot om zeker te zijn van hun ticket. “We staan er zelf van versteld hoe vlot dat loopt en het stemt ons ook tevreden. Het toont meteen ook hoe groot de drang is om terug te feesten.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten