Markske en Boma in Poperinge op Facebook te volgen

In Poperinge kan je al enkele weken de F.C. De Kampioenenzoektocht ontdekken.© (Foto MD)
In Poperinge kan je al enkele weken de F.C. De Kampioenenzoektocht ontdekken.© (Foto MD)
Redactie KW

In Poperinge kan je al enkele weken de F.C. De Kampioenenzoektocht ontdekken. Voor de scholen wilde de stad graag iets extra doen, zij konden een meet en greet met de echte Markske en Boma winnen. Klassen van het vijfde en zesde leerjaar streden tegen elkaar in verschillende opdrachten, de jury koos klas 5A van het Sint-Franciscusinstituut als winnaar.

“Sinds 15 mei loopt de F.C. De Kampioenenzoektocht in Poperinge. Een kleine 3.000 formulieren werden reeds afgehaald en heel wat gezinnen beleefden reeds een leuke namiddag”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V).

Voor de scholen werd nog iets extra op touw gezet. De voorbije drie weken kregen zij opdrachten om naar eigen creativiteit en originaliteit in te vullen. Zo moesten ze achtereenvolgens een nieuw voetbalshirt ontwerpen voor de ‘Pottestampers’, hun favoriete scène naspelen en een nieuwe versie van het Kampioenenlied maken.

Uiteindelijk namen tien klassen deel aan de wedstrijd. Drie van hen werden genomineerd voor de meet en greet en kregen op dinsdag 22 juni te horen wie de winnaar is. De genomineerden waren 5A van het Sint-Franciscusinstituut, 5e en 6e leerjaar van de Krekel in Roesbrugge en 5e en 6e leerjaar van de Kastanje Krombeke.

De winnende klas is klas 5A van het Sint-Franciscusinstituut. Zij krijgen komende vrijdag 25 juni bezoek van Markske en Boma. Je kan de ontmoeting live volgen via de facebookpagina van de stad Poperinge. Daarnaast krijgen nog drie klassen een eervolle vermelding. Zij worden in de loop van de week bekend gemaakt. Alle deelnemende klassen krijgen een leuk pakketje met strips, en een klein aandenken voor elke deelnemer. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.