https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Loppem maakt zich klaar voor jaarlijkse kermis: “Pier Petteprijs is voor erevoorzitter Walther”

Het Feestcomité en Unizo Loppem slaan de handen opnieuw in elkaar om er een spetterend, maar coronaveilig kermisweekend van te maken. © HV
Bieke Cobbaert

Het Feestcomité en Unizo Loppem pakken uit met een rijkgevuld, maar coronaproof kermisprogramma. Er wordt niet alleen gefeest, maar ook gelopen. “De Pier Petteprijs wordt dit jaar postuum uitgereikt aan erevoorzitter Walther Verhaeghe”, zegt huidig voorzitter van het Feestcomité Arnold Naessens.

“Niet alleen corona heeft het Feestcomité bijna twee jaar vleugellam gemaakt, ook heel recent moesten we afscheid nemen van onze erevoorzitter Walther Verhaeghe. Een verlies dat ons zwaar getroffen heeft. Walther nam vele jaren tal van initiatieven om het gemeenschapsleven in zijn gemeente te ondersteunen. Jarenlang was hij onze voorzitter en heel recent nog stond hij aan de wieg van Neos Loppem. Ook van deze vereniging was hij voorzitter. Het zal dan ook niemand verbazen dat we onze Pier Petteprijs postuum willen toekennen aan Walther. Met het Feestcomité hebben we alvast de wil om zijn werk voort te zetten en mensen samen te brengen”, begint huidig voorzitter Arnold Naessens.

Pier Petteprijs

Het kermisprogramma in Loppem start op donderdag 26 augustus met een fietstocht georganiseerd door Pasar en het Feestcomité. Deelnemen kost 1 euro voor Pasar-leden, niet-leden betalen 2 euro. De afstand bedraagt 22 km en vertrekken en inschrijven gebeurt om 18.30 uur aan sporthal De Strooien Hane.

Op vrijdag 27 augustus is er om 18.30 uur kermisworp voor kinderen tot het zesde leerjaar. Deze worp gebeurt coronaveilig aan de pastorie. Om 19 uur volgt de officiële opening van de kermis met de uitreiking van de veertiende Pier Petteprijs en een receptie aangeboden door het gemeentebestuur. In horecazaak @Kevin staat een travestieshow op het programma. Die start om 20 uur.

Foto met Paw Patrol

“Op zaterdag is er vanaf 17 uur avondmarkt in de Stationsstraat. Er is doorlopend straatanimatie en om 18 uur is er ook een meet en greet mogelijk op het dorpsplein met de figuren van Paw Patrol”, vervolgt de voorzitter.

“Op diezelfde dag is er ook kermisloop. Kinderen starten om 13.30 uur en volwassenen om 14.15 uur. Deelnemen kost 7 euro voor volwassenen, kinderen onder 12 jaar lopen gratis mee. Iedere deelnemer krijgt bovendien een drankbon ter waarde van 2 euro. Inschrijven gebeurt via de link star-tracking.be/event595. Daar vind je ook alle nodige informatie omtrent de kermisloop.”

Op zondag 29 augustus vanaf 7 uur organiseert Unizo Loppem een rommelmarkt. Doorlopend het hele kermisweekend organiseert ook café Sint-Elooi thema-avonden met optredens.

Info: www.facebook.com/fecoloppem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.