Livemuziek en kunst, hand in hand voor Think Pink

Femke Strijbos, Monica Villaroel en Nadine Adjani© TV
Femke Strijbos, Monica Villaroel en Nadine Adjani© TV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Kunstenares Monica Villarroel, beter bekend als Moni Celsi, schilderde tijdens een 2 uur durende liveshow een kunstwerk voor de organisatie Pink Feathers . Het werk wordt per opbod verkocht ten voordele van Think Pink, de nationale organisatie die zich inzet tegen borstkanker. De liveshow wordt op 25 april getoond vanuit galerij Bminus.

Monica is afkomstig uit Chili en woont al 7 jaar in Kortrijk. Zij is er bekend voor haar geschilderd voetpad en haar kleurrijke gevelversiering tijdens de eerste lockdown. Ze exposeerde eerder haar kunst bij Cindry Frey Tattoo en maakt nu kunstwerken en richt interieurs in onder de noemer ‘Arte del Contento’.

“Dat betekent de ‘Kunst van de gelukkige’, wat ik ook ben (lacht). Ik breng graag kleur in het leven van een medemens, liefst op een fantasievolle manier”, vertelt Moni, die vorig jaar al een life-performance gaf met het schilderen van een vogel. “Ik hou van adelaars, arenden, grote vogels. Ik zie ze als een feniks.”

 © GF
© GF

Monica kwam op het idee iets specifieks te doen voor vrouwen. “Mijn tentoonstelling liep in Bminus, een zaak geleid door een vrouw. Twee coole dames die dj zijn, Nadine en Femke, sprongen ook mee op de kar”, zegt Moni. “Ik dacht meteen aan roze, mijn lievelingskleur en dan kwam ik terecht bij ‘Think Pink’.”

Het project hield in het schilderij van Pink Feathers live te maken in een tijdspanne van een twee uur durende liveshow van dj Phemia en dj Nadine Adjani met house en techno. De show werd zondag opgenomen en wordt op 25 april van 16 uur uitgezonden op Facebook Live en YouTube van Urgent fm via online streaming. Pink Feathers is een project van Charged, het zaterdagnachtprogramma van Urgent.fm en Arte Del Contento. Daver Sound en dj Booth verzorgden alle audiomateriaal. De locatie werd aangeboden door Bminus.

Er kan op het kunstwerk nu al geboden worden. De liefhebber met het hoogste bod wordt de trotse eigenaar van deze ‘Moni Celsi’. De opbrengst gaat integraal naar ‘Think Pink’. Bieden op het kunstwerk kan tot en met 30 april. De link is te vinden op Urgent.fm .

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.