Lekkere rosé te winnen met Trofee Grand Sud op het strand in Westende

(foto LC) © Luc Cassiman
Redactie KW

In een organisatie van de petanqueclubs De Zeemeermin uit Middelkerke en De Zilveren Bal uit Westende vindt op zondag 25 juli op het strand, ter hoogte van de Zwaluwenlaan, de Trofee Grand Sud plaats. Dit is een recreatief gebeuren, waar iedereen gratis kan aan deelnemen.

Op zondag 9 augustus wordt het nog eens over gedaan in Middelkerke, op het sportstrand, ter hoogte van de Louis Logierlaan. Petanque Trofee Grand Sud loopt in samenwerking met wijnspecialist Alain Bloeykens.

Woordvoerder van De Zilveren Bal, Anne-Mie Comptdaer: “Iedereen is welkom, jong en minder jong. Men hoeft zelfs geen petanque-ervaring te hebben. Het accent ligt op recreatie, plezier en met achteraf een glaasje rosé of frisdrank. Vooraf inschrijven is niet nodig, gewoon aanmelden aan het tentje op de Zeedijk tussen 12 en 17 uur.

Op het strand worden vier terreinen aangelegd waarbij een parcours dient afgelegd en je vaardigheid met het gooien van de petanqueballen getest wordt. Er wachten mooie prijzen voor elke dagwinnaar. Co-organisator Alain Bloeykens licht toe: “De eindwinnaar krijgt zijn gewicht in roséwijn. Le Grand Sud is een toonaangevende merkwijn afkomstig uit de Languedoc.”

(PBM/GK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier