Lego-expert Corneel Clarys organiseert belgian escape days

Lego Masters Corneel Clarys en Björn Ramant een grootste replica van een herenhuis uit de Kempen waarin de eerste LEGO Escape room is verwerkt. (foto RV)
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

In het weekend van 19 en 20 november vinden in Leuven The Belgian Escape Days plaats. Ieperling en Lego Master Corneel Clarys helpt het event mee organiseren. “Het is een uitdaging die eens niets met de blokjes heeft te maken… alhoewel”, aldus een enthousiaste Corneel.

De Brabanthal in Leuven verandert op 19 en 20 november in een grote escaperoom. Behalve het tweede Belgisch kampioenschap en een beurs kunnen bezoekers ook uit de grootste pop-up ‘ontsnapkamer’ van het land proberen te ontsnappen. Daarnaast zullen nog allerlei andere activiteiten aanwezig zijn op het event zoals bijvoorbeeld lasertag. Iemand die meewerkt om het evenement in goede banen te leiden, is Ieperling Corneel Clarys (24). Dit doet hij samen met drie andere personen, namelijk Kobe Heleven, Maurier Schraepen en Jentl De Bock.

Ik zal mijn activiteiten met Lego niet afbouwen, dit is een leuk tussendoortje

Corneel is vooral bekend van zijn deelname aan het tv-programma Lego Masters. Ondertussen bouwde hij onder meer al het Ieperse Belfort en de gevel van de Ieperse gevangenis na en zette zijn schouders onder heel wat andere Lego-projecten. “Een tijdje geleden kreeg ik de vraag om een maquette na te maken van Hof Ter Laken in Lego met een creatieve twist, zo besloot ik er een escape game in te verwerken”, aldus Corneel. “Hierop kreeg ik de vraag of ik geen interesse had om een escape room event op poten te zetten.”

Bezige bij

“Voor mij is dat meteen een uitdaging, maar daar sta ik wel voor open. Het gaat onder meer om plannen uitdenken voor het concept en praktisch zaken te regelen. Er komt heel wat bij kijken. Het is echter een leuke en interessante ervaring.” Corneel is altijd wel een bezige bij. Zijn bijdrage aan het opzetten van het escaperoomweekend vulde meteen de weinige resterende ruimte in zijn agenda. “Dat klopt, want ik heb natuurlijk nog altijd mijn job op het parket en daarnaast mijn

Lego-activiteiten. Die zal ik nu niet meteen afbouwen, The Belgian Escape Days zijn een mooi tussendoortje.”

Meer info via www.belgianescapedays.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier