Kunsthalle ERvincK klaar voor opening op 1 juli

© (Foto LC)
© (Foto LC)
Paul Bruneel

In de kerk van Sint-Pieterskapelle is alles klaar om op 1 juli de deuren te openen van Kunsthalle ERvincK. De kerk is al een tijdje ontwijd en er vonden al enkele niet-kerkelijke activiteiten plaats in het gebouw, maar nu heeft de kerk een nieuwe, langdurig invulling gekregen.

K.E.R.K. is een samenwerkingsproject van het Middelkerkse gemeentebestuur en kunstenaar Nick Ervinck. Kunsthalle ERvincK, kortweg K.E.R.K. wordt een platform voor hedendaagse kunst. De zomertentoonstelling die op 1 juli opent moet de aanzet zijn tot een langdurige samenwerking van minstens 8 jaar met de gemeente Middelkerke. Nick Ervinck mag dan wel uit Lichtervelde komen, Middelkerke is hem zeker niet vreemd. Een van de meest gekende werken van hem Olnetop, staat nu te pronken in de omgeving van De Rotonde in Westende.

“Ik was al een tijdje op zoek naar een ruimte waar ik mijn werk kon tentoonstellen en meteen ook brede artistieke projecten kon ontplooien en toen ik vorig jaar deel uitmaakte van een tentoonstelling in Les Zéphyrs in Westende, gaf burgemeester Jean Marie Dedecker, mij een voorzet voor een lange termijn project in de kerk en ik heb geen moment getwijfeld” zegt Nick Ervinck.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker is vol lof over het resultaat. “Veel kerken staan nagenoeg leeg. Ik hou van een uitdaging en de reddende engel kwam in de gedaante van kunstenaar Nick Ervinck. Hij zal zich de komende jaren ontfermen over de Sint-Pieterskerk. Het is een echt kunstencentrum geworden, een platform, een draaischijf voor de werken van Nick Ervinck en de kunstenaars die hem inspireren. De ruimte wordt veel meer dan een tentoonstellingsruimte want er zijn ook onder meer dansvoorstellingen en kleinschalige concerten voorzien.

Schepen voor cultuur Natacha Lejaeghere: “Nick Ervinck is een kunstenaar met internationale uitstraling. Hij is no-nonsense, ondernemend en staat open voor nieuwe ideeën. K.E.R.K is een prachtig cadeau.” Er zijn in K.E.R.K ook rondleidingen voorzien en zelfs rondleidingen voor kinderen. Zij krijgen trouwens een kinderatelier toegewezen in het gebouw. Naast de werken van Nick Ervinck zelf, zijn ook heel wat werken uit zijn eigen collectie van andere kunstenaars te zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier