Kunstenfestival Paradise noteert na twee maanden al 142.780 bezoekers

© (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 26 juni ging de tweede triënnale van Kortrijk van start onder de naam Paradise Kortrijk 2021. De opvolger van PLAY Kortrijk 2018 blijkt een nieuw succesverhaal te worden. Op alle bemande locaties werden er tot en met 25 augustus 142.780 bezoeken geteld.

De triënnale voor actuele kunst kan terugblikken op een succesvolle start. Paradise Kortrijk doet het met ruim 142.000 bezoeken nog een stuk beter dan zijn voorganger PLAY Kortrijk. “Ter vergelijking, over dezelfde periode registreerde PLAY Kortrijk 112.000 bezoeken. Het echte getal ligt voor beide tentoonstellingen waarschijnlijk nog een stuk hoger omdat van heel wat populaire en vrij toegankelijke kunstwerken in de publieke ruimte geen cijfers beschikbaar zijn”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA).

© (Foto GF)

De meest bezochte plaatsen zijn het Begijnhof met The Wonderful World of Abstraction van Jacob Dahlgren en het winkelcentrum K in Kortrijk waar Toshiko Horiuchi Macadam haar Harmonic Motion II toont. Ook andere erfgoedlocaties doen het bijzonder goed. In de Artillerietoren en het Baggaertshof komen tot 450 bezoekers per dag langs.

“Nog een troef is de kindvriendelijkheid van Paradise. In K in Kortrijk slingeren kinderen in een kunstwerk, in het Begijnhof verdwalen ze tussen gekleurde lintjes en op de Houtmarkt draaien ze aan de boom van Stief Desmet”, zegt Axel Ronse. Paradise Kortrijk loopt nog tot en met 24 oktober. Het parcours is gratis toegankelijk. Voor alle informatie, een gratis plannetje of de aankoop van een cataloog kan je terecht in het infopunt Belfort op de Grote Markt, museum Texture of Kortrijk 1302. Alle verdere info kan je vinden op www.paradisekortrijk.be.

© (Foto GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier