Koppel achter Gentleman’s Fair neemt Waregem Oldtimer Event over

Burgemeester Kurt Vanryckeghem opende de Gentleman’s Fair in Waregem. Aaike De Jonghe staat uiterst links, Mathieu Damiens is tweede van links. © PNW
Redactie KW

In Waregem Expo is donderdagmiddag de vijfde editie van Gentleman’s Fair officieel geopend. Dat ging gepaard met een aankondiging van de organisatie, die vanaf volgend jaar ook de drijvende kracht achter het Waregem Oldtimer Event wordt.

Nog tot en met zondag bevindt de grootste mancave van België zich in Waregem. Meer dan honderd exposanten toveren Waregem Expo het hele weekend om tot de ideale plek om alles bij te leren over auto’s, moto’s, horloges, wijn bier, maatpakken, interieur, gastronomie, en ga zo maar door. De mannenbeurs, die jaarlijks enkele duizenden bezoekers lokt, vindt al voor de vijfde keer plaats en is het geesteskind van autofotograaf Mathieu Damiens en zijn partner Aaike De Jonghe.

Het koppel pakte woensdagmiddag, bij het officiële doorknippen van het lintje, uit met een fijne aankondiging. Vanaf volgend jaar nemen ze de organisatie over van het Waregem Oldtimer Event, dat traditioneel begin november plaatsvindt. Al sinds 2015 blazen duizenden autoliefhebbers uit de ruime regio verzamelen in Waregem Expo om op de oldtimerbeurs een 150-tal unieke wagens van verschillende merken te bewonderen. Door de coronacrisis kon de autohoogmis in 2020 en 2021 niet plaatsvinden.

In goede handen

Oprichter Wim Soenens draagt de organisatie van zijn geesteskind met vertrouwen over aan Damiens en De Jonghe. “Door mijn professionele bezigheden is het onmogelijk geworden om de beurs te organiseren. Met Mathieu, die een fervente autoliefhebber is, en Aaike is het Waregem Oldtimer Event in goede handen”, zegt Soenens, die verbonden blijft aan het event. “Ik heb me geëngageerd om een stand op te bouwen, waarbij allerlei autogerelateerde spullen uit mijn privéverzameling in de kijker staan.” (PNW)

Het Waregem Oldtimer Event lokt jaarlijks zo’n 8.000 bezoekers en vindt in 2022 opnieuw plaats. Gentleman’s Fair gaat nog tot en met zondag door in Waregem Expo, dagelijks tussen 12 en 21 uur. Op zondag is dat van 11 tot 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier