Kogel is door de kerk: Paulusfeesten in Oostende gaan door

Gerre de Zèèsterre is de mascotte.© gf
Gerre de Zèèsterre is de mascotte.© gf
Gillian Lowyck

Het heeft even geduurd, maar de organisatie heeft vandaag de beslissing genomen om de Paulusfeesten te laten doorgaan. Weliswaar op een iets andere manier dan gewoonlijk.

De 48ste Paulusfeesten vinden plaats van 9 tot 15 augustus. Zeven dagen deugddoend feest in het hartje van de stad. “Het doet me zeer veel plezier dat de organisatie een nieuwe editie aankondigt nog deze zomer. Voor veel mensen zal het een grote stap zijn om opnieuw samen te kunnen genieten van de unieke Oostendse sfeer”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Drie optredens per dag

De editie van 2021 staat volledig in het teken van de samenkomst, het langverwachte weerzien, de ontmoeting. Gezelligheid en ongedwongen sfeer staan centraal. De locatie dit jaar is het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Pier en Pol wordt voor de gelegenheid omgetoverd in een groots Paulusfeesten-terras. Dagelijks serveert Paulusfeesten een drietal optredens.

Veiligheid voorop

Aan het programma wordt momenteel nog gesleuteld. “De compacte voorbereiding is een stuk intenser dan voorgaande edities”, klinkt het. “Vanzelfsprekend wordt het een feest conform de geldende maatregelen. Veiligheid staat voorop voor de medewerkers, het publiek en de artiesten. Bubbels blijven nog steeds de norm en het aantal bezoekers is begrensd, reservatie zal dus nodig zijn.”

“De Paulusfeesten blijven gratis, eventuele kosten gepaard aan het reserveren worden gecompenseerd met consumptiebonnen. De gekozen feestformule werd grondig afgewogen qua veiligheid en haalbaarheid. Het wordt toch net iets anders als andere jaren, maar het credo blijft ‘een feest voor iedereen.”

Gerre de Zèèsterre

De mascotte van de 48ste Paulusfeesten heeft er al net zoveel zin in. In de olijke stoet aan zeewezens die de recente affichereeks bevolken, is het de beurt aan Gerre de Zèèsterre. Gerre, de sterre van ‘t pling, heeft lijdzaam moeten wachten op z’n moment de gloire. Ontwerper Bart Simoens schudt alweer een creatief en vrolijk affichebeeld uit z’n hoed. “Toe tonne up de Fèèsten!!!”, aldus Gerre de Zèèsterre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier