Koekelare en Gistel belonen hun winnaars

De winnende deelnemers werden op maandag 25 oktober verwacht in De Brouwerij in Koekelare. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De gemeente Koekelare en de stad Gistel beloonden in De Brouwerij in Koekelare de winnaars van hun gezamenlijke zomerzoektocht met een prijzenpot van zo’n 1.000 euro. De speurtocht was met 699 deelnemers opnieuw een regelrecht succes.

De 38 kilometer lange zoektocht slingerde zich een weg tussen de vele landelijke wegen die Koekelare en Gistel rijk zijn. Het thema was ‘fietsen langs oude spoorwegen’ naar aanleiding van het Europees Jaar van de spoorwegen. Van begin juni tot eind september kregen deelnemers de kans om 15 fotovragen op te lossen. Zowat 700 speurneuzen (699 om precies te zijn) waagden zich aan de gratis zoektocht.

“Heel wat deelnemers kwamen uit de gemeenten zelf of uit de nabije omgeving van Koekelare en Gistel. Het corona-effect speelde hier dus duidelijk ook: men ging niet per se ver op reis, maar zocht nog eerder ontspanning dicht bij huis. Traditioneel waren er ook veel deelnemers uit de rest van West-Vlaanderen, van de kust en dit jaar ook opvallend veel uit Limburg. Eén deelnemer kwam zelfs meespeuren uit Arras én – wellicht de verste deelnemer ooit – iemand uit Malaga in Spanje”, zegt Franky Vantyghem, diensthoofd Cultuur & Toerisme in Koekelare.

Originele vraag

Een originele schiftingsvraag (‘In hoeveel uren, minuten en seconden zal Grace Verbeke uit Gistel Belgisch kampioen tijdrijden en winnares Ronde van Vlaanderen in 2010 deze fietsknooppuntenroute afleggen?’) zorgde voor de uiteindelijke top-20. “Met 1 uur, 15 minuten en 50 seconden zat één iemand pal op het juiste antwoord, met name Lionel Decaestecker uit Koekelare. Opvallend is dat er op de derde plaats vier ex aequo’s zijn en dat er ook twee winnaars op hetzelfde adres uit de bus kwamen, die dus alle twee heel dicht bij het correcte antwoord op de schiftingsvraag zaten”, vervolgt diensthoofd Franky Vantyghem.

Alle winnaars gingen uiteindelijk naar huis met een lokaal streekbieren pakket van Gistel of een fles Mérulawijn van Koekelare, aangevuld met Gistel- en Couckelaerebonnen om te spenderen bij de lokale handelaars. Afhankelijk van het antwoord op de schiftingsvraag kregen de 20 winnaars een pakket tussen de 100 en 25 euro.

De top drie van winnaars op een rijtje: 1. Lionel Decaestecker uit Koekelare, 2. Ronny Janssens uit Oudenburg, 3. Frans Vanparys uit Ichtegem, Roland Vanhooren uit Kortemark, Carine Zwaenepoel uit Bredene en Tineke Vandecasteele uit Koekelare.

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.