KLJ-fuif maakt plaats voor coronaveilige Beach Bar

We zien het bestuur en de leden van KLJ Proven tijdens de opbouw van de zomerbar. (foto CB)
Redactie KW

Komend weekend vindt Beach Bar plaats, het coronaveilige alternatief voor de jaarlijkse Beach Party van KLJ Proven. De bekende rood-witte tent krijgt dit jaar zijn plaatsje in een maïsveld in de Blekerijweg. De zomerse sfeer blijft behouden, maar de fuif maakt plaats voor een zomerbar.

“We hebben lang gehoopt dat onze fuif zou kunnen plaatsvinden”, zegt Fien Catrycke van het bestuur van KLJ Proven. “Het is nog maar sinds een kleine week dat we bericht kregen dat een fuif in de klassieke vorm nog niet kan plaatsvinden door de coronasituatie. We hadden echter vanaf het begin een plan B achter de hand, dus snel omschakelen was haalbaar.”

“Vorig jaar werd al vroeg in de zomervakantie duidelijk dat onze fuif niet kon. Dit jaar wilden we sowieso iets doen. We hadden veel meer tijd om een alternatief plan te bedenken.”

Vorige week bleek dat dit alternatief wel degelijk aan de orde zou zijn. “Op hetzelfde veld waar de Beach Party zou plaatsvinden, organiseren we een zomerbar maar met dezelfde sfeer als de Beach Party: zand, maïs, cocktails en een zomerse sfeer met DJ Gunther & The Flux. Er is plaats om heel veel tafels te zetten en mensen ver genoeg uit elkaar te houden. We kozen er ook voor om security in te schakelen om de aanwezigen op de maatregelen te wijzen. We willen geen risico’s nemen.”

Feesteditie

“Dit jaar is Beach Party aan de 30ste editie toe. Op vrijdagavond 13 augustus organiseren we een receptie voor oud-bestuursleden van KLJ Proven en op zaterdag is de Beach Bar open van 16 tot 1 uur. Op zondag behouden we het programma van de voorbije jaren, namelijk een tractorrondrit en gymkana. We voorzien ook een springkasteel voor de jongste KLJ’ers en hun familie. De weersvoorspellingen zijn goed, dus we hopen op een talrijke opkomst. Mensen die al een entreekaart kochten voor de Beach Party, kunnen dit zaterdagavond omruilen tegen twee beachcocktails of -bobtails”, aldus Fien. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier