Klemskerke viert garnaalfeesten met Mong De Vos

Aan de Zilverduin werd dan weer de legende van Mong De Vos tot leven gewekt. Ook de reuzenversie van de legendarische strandjutter kwam voor de gelegenheid nog eens buiten. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In De Haan Vosseslag vonden maandag de garnaalfeesten weer plaats. Dit folkloristisch evenement zet traditiegetrouw onze Noordzee in de kijker.

Het folkloristisch feest rond de garnaalvisserij, dat altijd plaatsvindt op 15 augustus, bood ook dit jaar weer een rijk gevuld programma met onder meer een optocht, rommelmarkt, straatanimatie en een schattenjacht voor kinderen.

AmuZee-route

Nieuw dit jaar, was de ‘AmuZee-route’: enkele handelaars werkten een wandeling uit met unieke verhalen over de zee. “Vosseslag heeft immers een rijk verleden van garnaalkruiers en strangedrifters”, zegt schepen van Toerisme Marleen De Soete.

“En dus kan al het lekkers dat onze Noordzee te bieden heeft, op dit feest niet ontbreken.” ’s Ochtends vond er een kruidemonstratie plaats aan ’t Strangegat, waar de badgasten ook konden proeven van een lekkere vissoep, droogvis, sprotjes en wulken.

Aan de Zilverduin werd dan weer de legende van Mong De Vos tot leven gewekt. Ook de reuzenversie van de legendarische strandjutter kwam voor de gelegenheid nog eens buiten.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.