Klassiek aan zee wordt topevenement in Middelkerke

Maestro Robert Groslot, Lisa Mostin, burgemeester Jean-Marie Dedecker, schepen Tom Dedecker en Carl Huybrechts.© (Foto LC)
Maestro Robert Groslot, Lisa Mostin, burgemeester Jean-Marie Dedecker, schepen Tom Dedecker en Carl Huybrechts.© (Foto LC)
Paul Bruneel

Een van de toppers en tegelijk uniek muzikaal evenement komende zomer, wordt Klassiek aan zee. Op 22 augustus strijkt Klassiek aan zee neer op de Zeedijk van Westende, ter hoogte van De Kwinte, met Viva Verdi, een bloemlezing van de mooiste aria’s en spectaculairste koorwerken van Guiseppe Verdi.

Artistiek directeur is Robert Groslot en casting director Aaron Wajnbeg. Groslot dirigeert het symfonisch orkest The Great Globe Orchestra en het koor Fine Fleur krijgt een hoofdrol toebedeeld. De solisten zijn topstemmen uit de Vlaamse opera met tenor Stefan Cifolelli en de sopranen Karen Vermeiren, Charlotte Wajnberg en Lisa Mostin.

De jonge coloratuursopraan Lisa Mostin is een van de opvallendste opkomende talenten in België. Ze zong de Koningin van de Nacht in de Deutsche Oper Berlin en De Nationale Opera en is opnieuw uitgenodigd in de Deutsche Oper Berlin om de rol van Valentine in Les Huguenots in te vullen en in La Rondine in regie van Rolando Villazon. Ze maakte haar huis- en roldebuut als Olympia aan de Staatsopera Stuttgart en werd uitgenodigd door Le Concert Spirituel onder leiding van Hervé Niquet om de Franse versie van The Queen of the Night te zingen in de Opéra Grand Avignon en de Opéra Royal de Versailles. Lisa zong tijdens op de honderdste herdenking van de geboorte van Leonard Bernstein, de rol van Dede in A Quiet Place bij Opera Zuid, Maastricht en won de beste productie van 2018 in Nederland. Ze is opnieuw uitgenodigd door de Deutsche Oper Berlin in Janačeks The Cunning Little Vixen en zingt Beethovens 9th Symphony in Magdeburg. Bij de operahuizen van Rostock en Görlitz bouwde ze een indrukwekkend repertoire op. Vorig seizoen maakte ze haar podiumdebuut als Konstanze in Die Entführung Aus Dem Serail van Mozart in Görlitz en in het operahuis van Magdeburg.

Jean-Marie Dedecker: ”Wij zijn heel blij dat we Klassiek aan zee naar onze gemeente hebben kunnen halen en ik ben ervan overtuigd dat dit een van de topevenementen aan zee wordt.” Om 18 uur zijn er reeds promenadeconcerten op verschillende locaties met jonge muzikanten die kleine concerten verzorgen. Om 19 uur wordt de eigenlijke concertsite geopend en het eerste deel van het concert start om 20 uur. Om 21 uur is er een pauze en om 21.45 uur is er het tweede deel. Om 22.45 uur is er een walsbal, waar de aanwezigen 45 minuten kunnen dans op de heerlijkste melodieën. Dat laatste is uiteraard onder voorbehoud als het toegelaten is door de coronamaatregelen. “Er zullen zo’n 4.000 mensen worden toegelaten, want we willen dat iedereen comfortabel kan zitten” zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. De toegangsprijs is voor iedereen betaalbaar, want een wandelticket waarbij de bezoeker, desgewenst zelf zijn zitje of dekentje meebrengt kost amper 12 euro. Een gereserveerde zitplaats kost 24 euro. Tickets zijn te verkrijgen bij de toeristische dienst van Middelkerke of via 070/ 34 53 45. Op de foto staat Lisa Mostin samen met Robert Groslot, Jean Marie Dedecker, Carl Huybrechts en schepen voor toerisme Tom Dedecker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.