Kjenta Willems kijkt uit naar tweede editie Bar-A-Sol: “Ik ben corona dankbaar”

Kjenta Willems is klaar voor het tweede seizoen van Bar-A-Sol.© (Foto KV)
Kjenta Willems is klaar voor het tweede seizoen van Bar-A-Sol.© (Foto KV)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Kjenta Willems is amper 20, studeert nog, maar staat aan het begin van het tweede seizoen van haar zomerbar Bar-A-Sol. Op donderdag 8 juli opent ze opnieuw de deuren in de Vinkestraat 7.

Kjenta Willems (20) zit in haar tweede jaar event- en projectmanagement, toch kan je haar al een echte ondernemer noemen. Vorige zomer stampte ze op haar eentje een zomerbar uit de grond. “Mijn ouders hebben een feestzaal die door corona een lange tijd leeg stond. Tijdens mijn examens was ik zoals gewoonlijk weer afgeleid en kwam ik op het idee om met die leegstand iets te doen. In drie weken tijd werkte ik een volledig plan uit en kreeg ik de kans om mijn projectje op poten te zetten”, vertelt Kjenta trots.

Gezellige babbel

Dat het niet zomaar een wild plan was, bewees Kjenta maar al te goed. Na een geslaagde eerste editie breit ze nu een vervolg aan haar zomerbar. “Vorig jaar stond ik in de startbokken en nu zit ik volop in de sprint. Ik heb me rot geamuseerd vorige zomer en wilde dit zeker nog eens doen. Ik geniet ervan om andere mensen te zien genieten en met mijn klanten een gezellige babbel te slaan. In mijn zomerbar werken is mijn ontspanning.”

“Uit het vorige seizoen heb ik veel geleerd. Natuurlijk was nog niet alles perfect en daar hadden de mensen begrip voor, maar nu is het aan mij om die kinderfoutjes eruit te halen.” Vooral de drank- en eetkaart krijgen een frisse touch. “Het concept blijft zoals het was, maar er komen meer koffies, een nieuw dessertbordje en lekkere drankjes.”

Vreemd om jobstudenten aan te sturen: die zijn even oud als ik

Als je met Kjenta praat, zou je vergeten dat ze pas 20 jaar is. Toch merkt ze dat de baas zijn niet altijd gemakkelijk is. “Het is soms wel vreemd om bijvoorbeeld jobstudenten aan te sturen, want eigenlijk zijn die even oud als ik. Ik werk ook met flexijobbers die vaak ouder zijn dan ik. (lacht) Soms denken die waarschijnlijk: ‘Wat ga jij zeggen, kleine?’.”

Ook door de coronamaatregelen laat ze zich niet kisten. “Ik ben enorm opgelucht dat we mogen openen. Maar ik ben corona eigenlijk dankbaar, want zonder de pandemie was er geen Bar-A-Sol-verhaal.” Volgens Kjenta zijn de mensen het beu om binnen te zitten en hoopt ze dat ze de weg vinden naar de Vinkestraat 7 om corona even te vergeten. “We houden ons sowieso aan de maatregelen, maar we zitten op een groot domein waar iedereen voldoende afstand kan bewaren. Ideaal dus.”

Toekomst

Kjenta weet duidelijk wat ze wil, maar wat haar toekomst betreft… dat is nog een vraagteken. “Ik zie mezelf niet voor de rest van mijn leven een zomerbar uitbaten. Daarvan alleen zou je ook niet kunnen leven. Ik heb uitdagingen nodig in mijn leven. Dus dat wordt nog even zoeken, maar ik ben jong hé”, lacht ze.

Bar-A-Sol is vanaf 8 juli tot eind augustus open van dinsdag tot en met zondag in de Vinkestraat 7 in Wingene. Info vind je op de Facebookpagina. Er worden nog studenten en flexijobbers gezocht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.