Kinderkunstfestival Spinrag in Kortrijk creatief rond verbouwing Schouwburg

Op het programma staan 16 unieke podiumvoorstellingen met 78 toonmomenten, onder meer ’t Vieruurtje van Hilde Rogge. © Jonas Verbeke
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In Kortrijk vult het kinderkunstenfestival Spinrag de krokusvakantie in. Het festival start op 18 februari en loopt tot en met 26 februari, met podium- en filmvoorstellingen op maat van gezinnen en creatieve doeactiviteiten voor jong en oud. De organisatie mikt op 10.000 bezoekers.

Spinrag werkt opnieuw samen met JEF Festival en kunstencentrum Buda om een uitdagend filmprogramma te tonen. Het programma telt 17 unieke nationale en internationale films met 45 toonmomenten.

Schouwburg

Omdat Schouwburg Kortrijk sluit wegens verbouwingswerken is dit de voorlopig laatste editie van Spinrag met Schouwburg Kortrijk als centraal punt.

“Geen nood: je ontdekt Spinrag in de volledige stad met kunstencentrum Buda, Texture, Muziekcentrum Track en overal in de straten”, zegt coördinator Mieke Vandecandelaere, programmator Spinrag & Familie.

“Meer dan ooit breekt het festival uit de muren van Schouwburg Kortrijk. We hebben enkele artiesten uitgedaagd om rond die verbouwingen creatief aan de slag te gaan. Zo is onze foyer een grote creatieve bouwwerf waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen terwijl de ouders iets drinken.”

“Jits Van Belle & Leontine Van Wassenhove hebben een interactief ontdekkingsparcours gemaakt doorheen het gebouw om de ziel van het gebouw te vangen. De kaplaboyzzz hebben een (gratis) escapewandeling gemaakt in de stad.”

Het volledige programma vind je op de website van Spinrag. Voor info en reservaties kan je terecht bij Ticketservice aan Schouwburgplein 14 of op 056 239 855.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier