https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kinderen staan centraal tijdens 49ste Kasteelstraatfeesten in Sint-Eloois-Winkel: “Scharminkelkarre rijdt weer uit”

Organisatoren Kasteelstraatfeesten Sint-Elooiswinkel Nico Vandemoortele, Wim Mulier, Britt Vandemoortele, Thomas Ghesquiere, Silke Soens en Macko (foto JS) © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op zaterdag 2 oktober is er de 49ste editie van de Kasteelstraatfeesten in Sint-Eloois-Winkel. De festiviteiten lokken ieder jaar zowel mensen van in als ver buiten de straat. Na een aangepaste versie in 2020 pakt het organiserende comité terug uit met een uitgebreide editie. Vooral kinderen zullen zich tijdens de Kasteelstraatfeesten volledig kunnen uitleven.

De vlaggen uit, het comité is er al helemaal klaar voor. De Kasteelstraatfeesten, inmiddels uitgegroeid tot een echt begrip in Sint-Eloois-Winkel, staan opnieuw voor de deur. Het organiserende comité koos vorig jaar voor een aangepaste editie. De kinderen knutselden thuis en De Wilfrieds pakten uit met een aperitiefconcert.

“Dit jaar pakken we het terug groter aan. Daarbij schenken we opnieuw veel aandacht aan activiteiten voor de kinderen”, aldus Nico Vandemoortele van het organiserende comité. Dit jaar is de scharminkelkarre terug van de partij. Die komt om 8 uur de kinderen ophalen.”

Knutselatelier

“De scharminkelkarre rijdt onder andere langs het Klein Schardauw, de brandweerkazerne, in de Olympialaan en in de Izegemsestraat. Voldoende begeleiders houden een oogje in het zeil. De kinderen worden naar het knutselatelier gebracht. Daar kunnen ze zich naar hartenlust uitleven bij de talrijke knutseltafels. Na een drukke voormiddag hebben ook de kinderen een aperitief verdiend.

Ook kort na de middag rijdt de scharminkelkarre terug uit. “Het is de bedoeling dat alle kinderen verkleed op de karre gaan. Zo voorzien we een aantal prijzen voor wie het mooist verkleed is”, aldus Dries Vuylsteke. Kinderen die liever meefietsen met de scharminkelarre zijn meer dan welkom.

De organisatoren van de Kasteelstraatfeesten huurden voor de kleuters zaal Sint-Elooi in de Kerkstraat af. Daar is er een leuke theatervoorstelling. Voor de lagere schoolkinderen wordt er samengewerkt met de plaatselijke KSA voor een leuke spelnamiddag.

Bij feesten hoort ook een streepje muziek. Om 17 uur is er een optreden van de Picollino’s. Sportievelingen kunnen zich om 18.30 uur wagen aan de corrida. Inschrijven kan via de scholen.

Poppewerping

“We willen ook de plaatselijke verenigingen betrekken bij de Kasteelstraatfeesten. Zo organiseren we om 20 uur een strijd tussen acht Winkelse verenigingen die verschillende opdrachten krijgen voorgeschoteld. De Kasteelstraatfeesten worden dit jaar afgesloten met de poppewerping en het traditionele vuurwerk.

“We zijn dit jaar aan de 49ste editie toe. Volgend jaar, voor het gouden jubileum, willen we het nog grootse aanpakken. Het wordt iets speciaals”, zegt Dries Vuylsteke.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.