Ketnet Zomertour lokt massa volk naar Roeselare

Kaatje op de Ketnet zomertour © Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Maandagmiddag kwamen er heel wat jonge gezinnen uit Roeselare en West-Vlaamse omstreken afgezakt naar de Grote Markt. Ketnet en haar artiesten haalden alles uit de kast om er een meer dan geslaagd zomers kinderfeest van te maken.

De organisatie van dit gratis gebeuren had er met springkastelen en enkele schmink- en peuterhoekjes een bruisend festivaldorp van gemaakt. De terrassen deden goede zaken en ook bij de eet- en drankstandjes op de markt zelf was het aanschuiven geblazen.

Door de warmte kozen veel gezinnen er bewust voor om er het lievelingsprogramma van hun kroost uit te kiezen en daarna frissere oorden op te zoeken. Met straffe optredens van Samson & Marie en Kaatje Tralalaatje zat de sfeer er onmiddellijk goed in.

Nachtwacht

Toen de helden van Nachtwacht het podium betraden, ging het spreekwoordelijke dak er helemaal af. De Ketnetband en vooral de populaire artiesten van #LikeMe wisten deze traditionele Ketnettour tot een zomers hoogtepunt te voeren.

De gekende liedjes werden zowel door jong als oud luidkeels meegedanst en gezongen. “De voorbije dagen heeft Lucas de dvd’s van Nachtwacht steeds opnieuw bekeken”, lacht mama Cindy Catrysse, die speciaal samen met haar zoontje de trein van Kortrijk naar Roeselare heeft genomen.

“Hij wilde er gewoon zeker van zijn dat hij de teksten van alle liedjes helemaal uit het hoofd zou kunnen.” Ook de selfiecorner en de meet&greet-stand, waarbij kinderen op de foto konden met hun favoriete artiesten, lokte een ellenlange rij puffende kijklustigen.

Geduld hebben, was de boodschap. Gelukkig voelde de hitte door een fris briesje iets draaglijker dan de voorbije dagen alhoewel het gezicht van ouders die door hun pagadders als hoogtewerker werden gebruikt, boekdelen sprak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.