Kerstman doet intrede in rallywagen in Ieper

De kerstman zelf, samen met burgemeester Emmily Talpe en schepen Dimitri Soenen en leerkrachten van de Heilige Familie, die instonden voor de versiering van het huis,waren aanwezig op de opening. © foto EF
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

De Kerstman maakte in Ieper een opvallende intrede: met een rallywagen. De man uit het hoge noorden nam zijn intrek in het Huis van de Kerstman, wat meteen het startschot is voor ‘Winter in Ieper’.

De Kerstman liet zich vrijdagavond naar Ieper brengen in een rallywagen, wat past in het kader van de Ieperse rally Ypres Historic Regularity die momenteel bezig is. Hij werd er verwelkomd door burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) en schepen Dimitry Soenen (N-VA).

Met de intrede van de kerstman komt meteen ‘Winter in Ieper’ op gang. Op de Grote Markt is er opnieuw de schaatspiste met daarnaast de snowbar. Daarnaast kan je in het Huis van de Kerstman de kerstman ontmoeten voor een foto.

Win een cadeaubon

Ook is er een kersttuin en pakjesfabriek te vinden, waar bezoekers kans maken op een kerstgeschenkje. “Mensen moeten daarvoor een foto op Facebook of Instagram posten met #shopinIeper”, aldus de organisatoren. “Daarmee maak je kans op een Ieperse cadeaubon van 50 euro.”

Tijdens ‘Winter in Ieper’ loopt ook de winterfoor op Esplanade en kerst in het Merghelynck Museum, waar de flamboyante Amélie Merghelynck de bezoeker onderdompelt in de kerstsfeer van haar huis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.