“Kermiszondag wordt dag van nieuwe ontmoetingen en weerzien van vrienden”

Het feestcomité van Heule-Watermolen: Jessie Deceuninck, Roger Dekeyser, Jean-Pierre Gheysens, Johan Mestagh, Ines Roosen, Adrie Provoost, Ruth Vandecasteele en Koen Declercq. Bestuurslid Jan Deweer ontbreekt.
Het feestcomité van Heule-Watermolen: Jessie Deceuninck, Roger Dekeyser, Jean-Pierre Gheysens, Johan Mestagh, Ines Roosen, Adrie Provoost, Ruth Vandecasteele en Koen Declercq. Bestuurslid Jan Deweer ontbreekt.
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

De 77ste kermis in Heule-Watermolen kan opnieuw niet doorgaan zoals anders. Voor het tweede jaar op rij is er ook geen verkiezing van een Tineke van Watermolen. Toch heeft het feestcomité op de valreep het initiatief genomen om van kermiszondag 11 juli een gezellige dag te maken.

Het feestcomité blijft niet bij de pakken zitten en neemt het hef in handen. “We kunnen weliswaar geen volledig feestprogramma aanbieden maar wel een heerlijke kermiszondag. Dit wordt een dag van nieuwe ontmoetingen en het weerzien van oude kennissen en vrienden. De bewoners van Heule-Watermolen hebben behoefte aan een gezellig samenzijn. Dat is dus ook ons opzet”, vertelt Jean-Pierre Gheysens van het feestcomité.

Klein maar fijn

De 77ste editie van de Watermolenkermis wordt klein maar fijn. “We beginnen de kermis om 9 uur met een eucharistieviering. Vanaf 11 uur is er een receptie in een gezellig kader. Van 12u tot 14.30u kan iedereen deelnemen aan een dorpsmaaltijd die buiten plaatsheeft in de verkeersvrije Watermolen. Bij minder goed weer wordt er binnen in de school gegeten. Men kan kiezen tussen hesp aan het spit, ter plaatse bereid op een authentiek spit, en een vegetarische burger. Voor volwassenen kost de maaltijd 18 euro en voor kinderen 9 euro. Je mag twee keer aanschuiven. Er is een kindernamiddag met 4 springkastelen van 14 tot 17 uur onder toezicht van leerkrachten. De toegang is gratis. Vanaf 17.30u is er gezellig samenzijn tot in de vroege uren. Ondertussen kunnen de voetbalsupporters de finale van het Europees kampioenschap voetbal kijken op een groot scherm in Café Sint Antonius of in Café Ons Dorp, gelegen op een boogscheut van de feestelijkheden.”

Vooraf inschrijven voor de dorpsmaaltijd is wenselijk. Dit kan bij de lokale handelaars, de leden van het feestcomité of bij Ines Roosen – inesroosen@live.be – 0474 60 20 84. Ter plaatse nog deelnemen kan nog beperkt mogelijk zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier