Kermis Sint-Jan met kleuterkoers en catch

Het kermisbestuur met Johny Gabriël, Mario Baesens, Carl Deramoudt, Arne Deramoudt en Lieven Debaillie. Rudy Huyghebaert was verontschuldigd. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Het laatste weekend van augustus staat het belangrijkste evenement in Sint-Jan op het programma. Gedurende vier dagen zorgen het kermisbestuur en de sportvrienden voor een mooi programma. Tijdens het extra lange weekend valt er voor iedereen wat te beleven.

“Wanneer we onze kermisaffiche bekendmaken, is de vakantie al een flink eind opgeschoten. Kermis Sint-Jan staat synoniem voor het einde van de vakantie. Tijd om nog eens goed uit de bol te gaan. Het kermisbestuur heeft daarom een programma samengesteld dat garant staat voor ontspanning en plezier”, vertelt erevoorzitter Johny Gabriël. “De kleuterkoers en de catch zijn nieuw.”

Zonder grote vedetten

“Grote vedetten zal je hier nooit vinden, maar met ons aanbod kunnen we toch iedereen verrassen”, vervolgt Johny Gabriël. “Als de tent op het marktplein geplaatst is, kunnen we het lange weekend vol maken. Er kan hopelijk nog even genoten worden van het mooie weer op een terrasje in ons dorp.”

“Nog vlug de vele optredens meepikken, een woordje plaatsen over het programma en het is al receptie. Op zondagmorgen een lange wandeling maken tussen de vele rommelmarktstanden en dan even de tijd nemen om wat bij te praten voor de optredens die zondag beginnen. Voor het bestuur komt dan de vermoeiende maandag. Na de herdenkingsmis zijn de senioren aan het feest en is het al uitkijken naar volgend jaar.”

Programma

Vrijdag 27 augustus om 17 uur vindt de eerste kleuterkoers plaats voor kleuters geboren in de jaren 2019, 2018, 2017 en 2016. Inschrijven gebeurt via mario.baesens@bpost.be. Om 19 uur is er traditiegetrouw een receptie voor alle inwoners van Sint-Jan en de genodigden met een optreden van DJ Mister Carl.

Op zaterdag 28 augustus is er om 14.30 uur een wielerwedstrijd voor gentlemen, 12 ronden met in totaal 66 km. Hiervoor kan je inschrijven bij Mario Baesens. Tegelijkertijd organiseert de vriendenkring van de VBS Sint-Jan een kinderfotozoektocht. De prijsuitreiking vindt om 18 uur plaats in de tent.

Catch

Om 20 uur is er catch met Cobra Wrestling Association en om 22 uur is DJ Mister Carl opnieuw aan de beurt. Zondag 29 augustus vanaf 6 uur start de rommelmarkt, om 9 uur is er een hoogmis en in de namiddag om 14.30 uur treden The Crazy Entertainers op.

Vanaf 18 uur draait DJ Mister Carl opnieuw. Op maandag 30 augustus is er om 10 uur een herdenkingsmis. Om 14 uur is er feest voor alle senioren in zaal Cieper met optreden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.