Keikoppencarnaval knalt carnavalsseizoen op gang met Schjève Party in Poperinge

© MICHAEL DEPESTELE
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Al twee jaar moet Poperinge het doen zonder hun Keikoppencarnaval. Geen praalwagens, geen confetti en geen gemaskerde feestvierders in de straten. Het organiserende Keikoppencarnaval kijkt positief naar de toekomst, want op vrijdag 12 november trappen ze het carnavalsjaar 2022 op gang met een de Schjève Party in zaal Maeke Blyde in Poperinge.

Wie wil genieten van het gratis evenement moet wel een COVID Safe Ticket voorleggen. Noteer alvast in de agenda: 24 tot 27 maart 2022 is het Keikoppencarnaval in Poperinge!

Dit jaar trakteerde het Keikoppencarnaval de Poperingse inwoners en carnavalisten op een digitale carnavalszitting met DJ-sets, maar ook een carnavalswandeling en tekenwedstrijd werden op poten gezet om de carnavalskriebel levend te houden. Geen Kindercarnavalsstoet, Keikoppencarnavalsstoet, Pàààrdong Gàààrçongparcours of jaarlijkse maskerade langs de Poperingse horecazaken, maar er werd toch voor wat carnavalsvreugde gezorgd.

Wat anders

“Komend carnavalsjaar pakken we het wat anders aan. Carnaval 2022 zal plaatsvinden van donderdag 24 tot zondag 27 maart. Vanaf donderdag trekken we dus al het carnavalsgebeuren op gang. Vroeger deden we enkel schoolbezoeken op donderdag, maar nu organiseren we ook een ouderenmiddag in De Kouter voor onder andere de Poperingse rusthuizen. De ouderen krijgen koffie en gebak en genieten van enkele optredens”, zegt Jeroen Horreé van het Keikoppencarnaval.

“De rest van het weekend blijft traditioneel met op vrijdag een openingsfuif en doorheen het weekend Pàààrdong Gàààrçongparcours, masjern, kindernamiddag, zitting.. Als hoogtepunt is er natuurlijk de Kindercarnavalsstoet op vrijdag, de Keikoppencarnavalsstoet op zondag en de popverbranding op zondagavond. Bij het organiseren van ons carnavalsweekend voor volgend jaar houden we geen rekening met corona. We hopen dat alles normaal kan plaatsvinden. Zoals de coronamaatregelen nu zijn, kunnen alle evenementen doorgaan. Eventueel mits COVID Safe Ticket.”

Het Poperingse carnavalsseizoen wordt op vrijdag 12 november geopend met een Schjève Party in zaal Maeke Blyde in Poperinge. “In de namiddag komen onze Nederlandse vrienden uit Oosterhout, De Askruizen, ons al opwarmen in enkele lokale horecazaken. ‘s Avonds volgt er dan vanaf 20 uur een receptie en die is voor iedereen toegankelijk. Daarna volgen enkele speeches van onze voorzitter, de voorzitter van de adviesraad en ook van onze burgemeester Christof Dejaegher.”

Gratis

“Vanaf 21 uur gaat de muziek een tandje luider met optredens van Shorre Chef en MC Vals, Partyfriex en Dimitri Wouters. Dit allemaal aan elkaar gedraaid door Benny Boens”, zegt Jerre.

“Er is geen maximumcapaciteit, maar we vragen wel dat alle bezoekers zich aan de richtlijnen te houden. Dit houdt in dat iedereen bij de ingang zijn identiteitskaart en COVID Safe Ticket voorlegt. Pas dan krijg je een toegangsbandje en kan je genieten van dit gratis evenement.”

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.