Kattenkronkels uitgesteld naar eerste weekend van juli

We zien v.l.n.r. regisseurs Bart Cafmeyer en Steven Duyck en Iepers schepen Diego Desmadryl.© TOGH
We zien v.l.n.r. regisseurs Bart Cafmeyer en Steven Duyck en Iepers schepen Diego Desmadryl.© TOGH
Tom Gheeraert

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. Kattenkronkels, het alternatieve programma voor de Kattenstoet, gaat niet door op 8 en 9 mei maar wordt uitgesteld naar zaterdag 3 en zondag 4 juli.

Nadat eerder al beslist was om de 46ste Kattenstoet een jaartje uit te stellen, presenteerden regisseurs Bart Cafmeyer en Steven Duyck in december vorig jaar het alternatief programma ‘Kattenkronkels’: drie verschillende fietstochten in Groot-Ieper op 8 en 9 mei met taferelen, reuzen, wagens en groepen uit de Kattenstoet.

Nu blijkt dat die datum, de traditionele datum van Kattenstoet, niet haalbaar is, werd er uitgekeken naar een nieuwe datum. “Het is namelijk onmogelijk om nu al repetities te gaan organiseren op een veilige manier”, aldus schepen van Evenementen Diego Desmadryl (Open Ieper). “Verplaatsen was dus de enige en logische manier om dit mooie project te kunnen laten doorgaan. Ook de nieuwe datum is zeer zorgvuldig uitgekozen en bij deze wensen we dan ook de grote vakantie in te luiden met deze mooie, unieke en creatieve fietstochten. Kunnen afsluiten op een Iepers terrasje zou natuurlijk het neusje van de zalm zijn.”

Zelfde concept

Aan het concept verandert er niets. Het is nog altijd de bedoeling om drie verschillende fietstochten te organiseren. Ieder parcours doet vijf ruime locaties aan, waar telkens een act zal getoond worden die betrekking heeft op de Kattenstoet. In totaal spelen er dus tegelijk vijftien acts. Het publiek kan één van de drie ‘kronkels’ kiezen. Elke 20 minuten zal er een groep van maximum 50 personen kunnen vertrekken. De tochten zijn ongeveer 20 kilometer lang, waardoor de deelnemers om en bij de 3,5 uur onderweg zullen zijn. Deelnemen kost 5 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.