Kapels Wijnclubje organiseert Bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle

Emmanuel Audenaert, Mieke De Jaegher, Patrick D'Hondt en Dirk Braeckevelt. © Wouter Meeus
Redactie KW

We hebben er lang op moeten wachten, maar stilaan komen de zomerevenementen weer op gang. Ook in Schuiferskapelle snakken de inwoners weer naar het amusement en vertier van vóór de pandemie. Op zaterdag 10 juli organiseert het Kapels Wijnclubje, in samenwerking met 11 juli Vlaanderenfeest, een Bevrijdingsfeest. In het licht van de pandemie kunnen we de term ‘bevrijding’ gerust wat ruimer interpreteren.

Initiatiefnemers Dirk Braeckevelt, Emmanuel Audenaert van Wijngoed Kapelle en Patrick D’Hondt van combinatiezaak ‘t Een en ‘t Ander talmden niet om het sociaal leven weer een duwtje in de rug te geven. “Vanaf het eerste moment dat de cafés hun terrassen mochten openen, waren we van de partij en kwamen we op het idee om een zomeractiviteit uit te bouwen in Schuiferskapelle”, zegt Dirk Braeckevelt (57). “Het sociaal contact en elkaar terugzien staat centraal. Aangezien het evenement op zaterdag 10 juli zal plaatsvinden, werkten we onze activiteiten uit in het kader van de Bevrijdingsfeesten.”

De drie initiatiefnemers, die samen een Wijnclubje oprichtten, willen ook de lokale economie stimuleren. “Onze Wijnclub is ontstaan vanuit ‘t Een en ‘t Ander. We komen met enkele wijnliefhebbers samen en drie keer per jaar houden we een wijnproeverij. Afsluiten doen we telkens met een barbecue op Wijngoed Kapelle. Genieten staat in ons clubje centraal. We zijn een groep vrienden die samen op café gaan en genieten van de lokale wijnverkoop.”

Eet- en drankstandjes

“Ook op ons Bevrijdingsfeest staan plezier en lokale handel centraal. We hebben enkele lokale zelfstandigen aangesproken en zullen twaalf eet- en drankstandjes van lokale handelaars opzetten. Bovendien zorgen we ook voor lokale muziek met ons concept ‘Muziek ip de Karre’. Vier muziekbands uit de regio zorgen voor entertainment van op een oude strokar, die als podium zal dienen.”

Vier bands uit de regio zorgen voor muzikaal entertainment van op een oude strokar

“We starten om 17 uur aan het Kerkplein en voorzien tafels en stoelen voor maximum acht personen per tafel. De straat zal ook afgezet zijn. Daarvoor kunnen we de dranghekkens gebruiken van de koers die een dag later georganiseerd wordt. Nu nog enkel hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn”, zegt Dirk.

De organisatoren zullen zorgen dat hun evenement voldoet aan de huidige coronamaatregelen. “We zullen een glas verkopen met een nieuw ontworpen logo van Schuiferskapelle erop. De mensen kunnen dat glas de hele tijd gebruiken en laten bijvullen. Het is bovendien ook een ecologische oplossing. Ergens hopen we dat we dit initiatief jaarlijks kunnen herhalen”, besluit Dirk.

De Bevrijdingsfeesten vinden plaats op het dorpsplein in Schuiferskapelle op zaterdag 10 juli vanaf 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier