Kanaalfeesten in Maldegem opnieuw geannuleerd

© AVH
© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Op 23 mei 2021 zouden De Kanaalfeesten langs het Schipdonkkanaal in Zomergem, Eeklo en Maldegem normaal doorgaan. De organisatie heeft nu beslist dat het feestweekend dit jaar niet kan doorgaan.

Martin De Clercq, mede-organisator van De Kanaalfeesten, heeft woensdag via sociale media laten weten dat het Schipdonkcomité dit jaar geen Kanaalfeesten zal organiseren. De veertiende editie ging normaal door op 23 mei, maar kan dus niet doorgaan. “De Kanaalfeesten worden vooral gedragen door de burgerbevolking en aangezien we de veiligheid van al onze medewerkers en bezoekers niet voor de volle 100% kunnen garanderen in deze coronaperiode, hebben wij unaniem beslist om ook dit jaar de Kanaalfeesten te annuleren”, klinkt het.

Veiligheid primeert

De organisatoren geven de gezondheid dan ook absolute prioriteit: “De gezondheid, veiligheid en het welzijn van jullie, de honderden bezoekers, de deelnemers en al onze vrijwillige medewerkers zijn voor ons veel belangrijker dan het evenement.”

Het organiserend comité mikt nu op de editie van 2022: “Wij gaan ons nu focussen op de 15e editie van de Kanaalfeesten die gepland zijn op zondag 5 juni (Pinksteren) en hopen jullie hier massaal te mogen ontvangen op de diverse locaties langsheen en in de nabijheid van het mooie en unieke Schipdonkkanaal!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.