Kamping Kitsch Kortrijk mikt op 25.000 bezoekers

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een oase van glitters, sandalen met witte kousen in overvloed en een stevige dosis muziek. Kamping Kitsch 2022 in Kortrijk kwam zonet naar buiten met een eerste reeks aan artiesten en de organisatie schenkt meteen klare wijn: dit wordt de meest waanzinnige editie ooit.

Kamping Kitsch, geen Vlaming die er nog niet van gehoord heeft. De dulste fjieste van het jaar groeide uit van een kleinschalig event, rond een aftandse caravan, tot de grootste verkleedpartij van Europa. Vorige editie werd getekend door de coronamaatregelen waar het dit jaar een festival zonder grenzen zal zijn.

Negen podia

“We zetten ons schrap voor 25.000 bezoekers”, klinkt het bij de organisatie. “In geen tijd waren 70% van de tickets de deur uit en ook de affiche begint zich aardig te vullen. Voor 2022 pakken we het grootser aan dan ooit. Negen podia die meer dan 100 nationale en internationale vedetten zullen ontvangen, terwijl we de typische Kamping Kitschsfeer blijven houden.”

“Waar elders kan je pakweg een Kabouter Plop samen op het podium zien staan met Gers Pardoel? Voor het zwaardere werk hebben we ook onze Spoiler Room onder handen genomen. Dit jaar zullen de Bonzai All Stars opnieuw van de partij zijn, ondersteund door dj Yves De Ruyter.

Studio Brussel

De Studio Brusselstage maakt eveneens opnieuw zijn opwachting waar ronkende namen zoals Pat Krimson de boel in lichterlaaie kunnen zetten. Kamping Kitsch zou natuurlijk Kamping Kitsch niet zijn mochten we geen unicum lanceren.

DJ Pamela Andersom, de enige echte bimbo-dj van Europa, zal er voor het eerst gaan optreden. Vandaag lichtten we een tipje van de sluier op, 18 mei wordt de volledige line-up gepubliceerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier