Kamping Kitsch deze zomer op de festivalkalender

© (Foto CLL)
© (Foto CLL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De beslissing om alle festivals in Kortrijk deze zomer te laten doorgaan was nog niet helemaal gedrukt toen de organisatie van Kamping Kitsch al meteen een datum de wereld instuurde. Op zaterdag 21 augustus wordt Kortrijk weer heel even de hoofdstad van de nektapijtjes, de slippers met witte kousen en absoluut foute muziek. “Dacht je echt dat we werkloos in onze zetel waren blijven zitten? Onze tiende editie wordt er eentje met alle toeters en bellen, zonder beperkingen” klinkt het bij Thomas van Hoof.

Van een feestje met de vrienden, rond een aftandse caravan tot een festival met een reputatie die tot ver buiten de landsgrenzen reikt. De nozems van Kamping Kitsch deden wat niemand voor mogelijk achtte: marginaliteit opnieuw hip maken. Het fuifje van weleer groeide uit tot een professioneel georganiseerd festival dat in 2019 20.000 kleurrijke feestgangers naar Kortrijk wist te lokken.

“2020 moest onze jubileumeditie worden, de 10de verjaardag waarbij alles nog groter zou gaan worden. Corona dacht daar helaas anders over en iedereen bleef thuis.” Thomas, de woordvoerder van Kamping Kitsch, bleef altijd geloven in de mogelijkheden van 2021 en dat bleek uiteindelijk de juiste keuze. “Maandag kregen we van stad Kortrijk groen licht en mochten we onze datum wereldkundig maken” pikt hij meteen in. “De afgelopen maanden hebben we vanzelfsprekend niet stil gezeten, waardoor we de grote lijnen van het evenement al hadden uitgetekend. Op gebied van infrastructuur werken we nog steeds samen met de mensen van Alcatraz, wat ons ook al een hoop kopzorgen bespaart. Nu moeten we enkel nog gaan knutselen aan een degelijke lineup en die affiche volgt binnen een kleine 2 weken. Doordat we vooral vissen in een vijver met lokaal talent of met mensen van net buiten de landsgrenzen, voorzien we hier niet echt problemen.”

Wie ooit ‘de dulste fjieste van’t joar’ bezocht weet dat coronaproof en Kamping Kitsch niet meteen samengaan. Toch is Thomas ervan overtuigd dat de sfeer er helemaal gaat zijn. “Bekijk de curves, bekijk de statistieken of blader gewoon eens door de cijfers. Alles gaat helemaal in de goede richting. Er wordt aan een rotvaart gevaccineerd en omdat ons festival op het einde van de vakantieperiode valt, zou normaal gezien iedereen al een prikje moeten hebben gehad. Afhankelijk van de regels en protocollen die er zijn, want die veranderen vaak van week tot week, gaan we bekijken of we sneltesten aan de ingang ter beschikking zullen stellen. Mocht het nodig zijn, dan controleren we aan de toegangspoorten of iedereen wel een negatieve PCR test kan voorleggen. Het wordt in ieder geval een Kamping Kitsch zoals mensen het willen: eentje zonder beperkingen. We hadden onze 10de verjaardag graag gevierd met een recordaantal bezoekers maar hebben uiteindelijk toch besloten maximaal 15.000 mensen toe te laten. Zo heeft iedereen meer dan voldoende ruimte om te kunnen genieten. Waarschijnlijk zal de vraag dit jaar dan ook veel groter zijn dan het aanbod maar toch gaan we niet van onze principes afstappen. De tickets blijven aan dezelfde prijzen beschikbaar, vanaf 15 euro per persoon. Vanaf 9 juni zullen ze via onze website te koop worden aangeboden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier