‘Kaaifeesten’ verandert van naam en wordt ‘De Maatjes’

Wendy Van Wanten proeft de eerste maatjes met voorzitter Glenn Dangreau. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Het Maatjes Comité, onder leiding van voorzitter Glenn Dangreau, heeft beslist dat de Kaaifeesten een andere naam krijgen. Het driedaags maatjesfestijn, de Kaaifeesten, grijpt nu plaats, van woensdag 15 tot en met zondag 19 juni, op het Petrus & Paulusplein en zal voortaan de geschiedenis ingaan als ‘De Maatjes’.

De maatjeshappening start op woensdag 15 juni met de aankomst per boot, rond 13.30 uur aan de Visserskaai, van het eerste vaatje Hollandse maatjes 2022. In muzikale optocht, met de Oostendse mandatarissen en genodigden, wordt het vaatje naar het Petrus & Paulusplein gebracht. Daar worden de eerste maatjes officieel, in aanwezigheid van de pers en de media, gedegusteerd door burgemeester Bart Tommelein, meter Wendy Van Wanten en peter Luc Caals.

Gerard Award 2022

Na de receptie gebeurt de uitreiking van de Gerard Award 2022, aan visser Luc Bogaert, bekend van de vistrap. Om 15 uur volgt het optreden van de Belgische Shadows, The Silhouets uit Oostende, die de jaren 60 en 70 laten herleven met muziek van The Shadows en Cliff Richard. Ambiance verzekerd!

Op vrijdag 17 juni zijn heel de dag maatjes en andere visgerechten te koop. Om 20 uur is er een optreden van de Monrootjes. Op zaterdag 18 juni volgt de Dag vanr de Oostendenaars, met optredens van GD Sound, Stoffel, Kurt, met presentatie van zanger Ingo Roberts.

Oostende zingt

Om 19 uur staat Oostende zingt Hazes (met Will Andis) op het podium, gevolgd door een optreden van De Partyband. Vanaf 19 uur worden 1.000 maatjes gratis weggegeven aan de bezoekers!

Op zondag 19 juni is er om 14 uur een optreden The New Seventies Band, met covers uit de jaren 70. Tijdens de feesten presenteren de organisatoren twee Oostendse biertjes: de Arno (met foto van Arno op de meeneemfles) en het Blonde Biertje van het Hazegras.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.