https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Julifoor in Poperinge is terug van weg geweest!

©DEPESTELE MICHAEL
©DEPESTELE MICHAEL
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Na één jaar onderbreking is er terug een julifoor in Poperinge. Van zaterdag 3 tot en met maandag 12 juli komen de dertig vaste attracties naar de Grote Markt en de Paardenmarkt (die voor de gelegenheid verkeersvrij zijn tijdens de openingsuren van de kermis). Er zijn dit jaar uitzonderlijk geen randactiviteiten.

In aanloop naar het komende overlegcomité en Ministerieel Besluit, dat ingaat vanaf 9 juni, besliste het schepencollege maandag om groen licht te geven aan de organisatie van de julifoor.

“We gaan ervan uit dat de reglementering voor foren geënt is op die voor openbare markten. Daarom bouwen we de Grote Markt en de Paardenmarkt tijdens de opening van de kermis uit tot twee verkeersvrije pleinen. Stewards zullen de zes in- en uitgangen bemannen, de bezoekers tellen en meehelpen om de verplichte maatregelen, zoals handhygiëne en éénrichtingsverkeer, te controleren.”

“Hiertoe rekenen we in de eerste plaats op het engagement van een aantal sportverenigingen maar ook andere verenigingen mogen zich kandidaat stellen om één of meerdere dagen stewards aan te leveren, in ruil voor een toelage voor de kas van de vereniging”, vertelt schepen Klaas Verbeke (CD&V).

Geen randactiviteiten

Om een en ander haalbaar te houden is de kermis dagelijks open van zaterdag 3 tot en met maandag 12 juli van 16 tot 23 uur (of dus 10 dagen lang 7 uur per dag). Enkel de 30 vaste abonnees nemen deel aan de julifoor. Met andere woorden: voor één keer zijn er geen losse standplaatsen. De plaatsmeesters proberen elke attractie op ongeveer dezelfde plaats als in de voorbije jaren een plek te geven.

Er zijn dit jaar ook geen randactiviteiten. Geen Zotte Maandag dus, geen speciale namiddag voor mensen met een beperking op dinsdag. Een aantal organisatoren zoals atletiekclub FLAC (kermisjogging) of het Veurnestraatcomité (wielercriterium) pakken wel met hun evenement uit.

“We bereidden deze beslissing voor in overleg met een delegatie van de foorkramers. Hoeft het gezegd dat zij enorm blij zijn dat ze terug naar Poperinge kunnen komen? Als stad doen wij er alles aan om er een geslaagde editie van te maken. We zetten extra materiaal, extra personeel, en extra middelen in om iedereen een veilige en vooral supergezellige tiendaagse aan te bieden”, besluit CD&V-burgemeester Christof Dejaegher.

(AHP-Foto MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten