https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jubileumeditie Bruggenloop lokt 720 lopers

De Bruggenloop is een loopwedstrijd over de mooiste bruggen van Kortrijk. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De tiende editie van de Bruggenloop in Kortrijk mag geslaagd genoemd worden. Al om 9 uur verzamelden zondag meer dan 220 kleuters, kinderen en jongeren om hun run te doen.

De Bruggenloop is een loopwedstrijd over de mooiste bruggen van Kortrijk, en is eigenlijk een uitloper van de vroegere Kastanjejogging op wijk Overleie. Het bestuur mikte op 1.000 lopers. Het waren er 720 van wie meer dan 220 kinderen. “Een mooie opkomst.”

Goede doelen

“Dit is een opsteker nadat we vorig jaar een virtuele loop moesten organiseren. In het echt lopen is toch iets anders. Iedereen is enthousiast”, zegt organisator Franky Vandorpe (60), zelf een fervent sporter.

“Het doet plezier dat veel organisaties inschreven, onder meer De Sprong, die naast AkTRACtie de goede doelen zijn van onze Bruggenloop.”

G-Team

Na de kleuters en kinderen was het de beurt aan jongeren om hun run van 1,2 kilometer op het Sint-Amandsplein af te werken. Ook een G-Team met jongeren en volwassenen tekende present en liep samen met enkele begeleiders over de bruggen van Kortrijk. Iedereen kreeg een mooi pakket en een aandenken, uiteraard ook het G-Team.

Voor de eerste keer kon de Bruggenloop ook al wandelend of fietsend afgelegd worden. Aan de loop waren prachtige prijzen verbonden: onder meer tickets voor een KVK-wedstrijd, fruitmanden van Fruithandel Isabelle en azalea’s. Langs het parcours was er ook animatie, net als op het Sint-Amandsplein.

Voetmassage

“We zorgden voor animatie en muziek van Stella & Louise die covers brachten en Pat Mahieu & Zoon die blues brachten. Als verrassing speelde een doedelzakmuzikant op de voetgangers- en fietsbrug. Na de loop kon iedereen een voetmassage krijgen.”

De opbrengst van de loop gaat naar AkTRACtie, een centrum voor begeleiding en arbeidsvoorbereiding, en De Sprong, een school voor buitengewoon onderwijs.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.