JTOTHEC rondt muzikaal vaccinatieprogramma af in De Kreun

Het zestal wisselt de beelden van hun optreden af met leuke intermezzo’s.© gf
Het zestal wisselt de beelden van hun optreden af met leuke intermezzo’s.© gf
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

JTOTHEC, de band rond Kuurnenaar Jonas Casier, ontwikkelde een hoogsteigen coranavaccin. Een muzikale variant weliswaar, en daar zijn drie dosissen van nodig. De eerste twee kon je de voorbije weken al toegediend krijgen, vanavond volgt – na enige vertraging – het derde en laatste shot in ‘vaccinatiecentrum’ De Kreun in Kortrijk.

Vergeet Pfizer en AstraZeneca, dé remedie tegen de huidige angst- en depressiegevoelens komt uit de koker van Jonas Casier. Althans als we de man zelf mogen geloven. Van zijn ‘powerfunk wondermiddel’ zijn er wel drie dosissen nodig en de bijwerkingen zijn navenant. Zo zijn er de voorbije weken al talloze meldingen geweest van onbedwingbaar en instant handgeklap en hoofdgeschud. En wees gewaarschuwd: dat werkt aanstekelijk!

Lege zaal

Tijdens The Vaccine -showcase treedt ‘JC’ met zijn vertrouwde bandleden Peter Lesage, Jeffrey Bearelle, Olivier Van Leynseele en nieuwelingen Aline Sennesael en Boris Van Overschee op in De Kreun in Kortrijk. Niet op het podium, maar voor de gelegenheid in het midden van de lege zaal. Ze brengen er zowel eerdere singles als nieuw materiaal, en jammen er ook vrolijk op los. Dit alles wordt gefilmd en aangevuld met leuke intermezzo’s, wat uiteindelijk resulteert in een energieke YouTube-reeks. Het laatste deel van de driedelige reeks moest eigenlijk vorige week verschijnen, maar het programma liep vertraging op. Zo gaat dat immers met vaccins…

Goed gevoel

“Het optreden dateert van eind januari. De dag ervoor hadden we voor het eerst sinds lange tijd nog eens samen gerepeteerd”, zegt frontman Jonas. “Er gaat trouwens een hele crew schuil achter dit project: van de klank en belichting tot cameramannen en de catering. De montage nam ik de voorbije weken zelf voor mijn rekening. Ons doel was vooral om de kijkers een goed gevoel te geven in deze moeilijke tijden. We kregen veel positieve reacties, dus het vaccin blijkt te werken!”

YouTube

Wie de eerste twee dosissen miste, kan zich hieronder alsnog laten inenten door de West-Vlaamse Stevie Wonder-dokter. Afspraak vanavond om 21 uur op zijn YouTube-kanaal voor het finale shot!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.