Jonge ondernemer organiseert Wintermarkt in Lichtervelde met 11 creatievelingen

Mathias Beeusaert (foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Mathias Beeusaert brengt 11 creatieve ondernemers samen in een sfeervolle wintermarkt. Op donderdag 11 november nodigen ze alle klanten en vrienden uit om elkaars producten te ontdekken. De Wintermarkt gaat vanaf 15 uur door in de loods van de Beeusaert Woonwinkel in de Ketelbuiserstraat.

Mathias Beeusaert (29) startte een goed jaar geleden met een eigen interieurwinkel in Lichtervelde. Om zijn zaak in de kijker te zetten, kwam hij op het idee om verschillende ondernemers samen te brengen en een gemeenschappelijk evenement te organiseren. Tijdens een overdekte wintermarkt kunnen bezoekers de verschillende winkels ontdekken. Per stand zal een ondernemer uit de streek enkele van zijn of haar producten voorstellen.

“De meeste hebben geen eigen fysieke winkel. Dat maakt dit evenement zo interessant. Ik heb vooral jonge mensen gezocht die in bijberoep op een creatieve manier iets proberen op te bouwen. Enkele daarvan hebben een webshop of verkopen producten via andere winkels, maar tijdens de Wintermarkt heeft iedereen zijn eigen kraam.” Het gebeuren zal vanaf 15 uur doorgaan in de hangar naast de interieurwinkel in de Ketelbuiserstraat 35.

Gezellige markt

De zus van Mathias, Céline Beeusaert, opende recent ook een eigen zaak. “Samen met haar vriend Tiago Seabra (30) baat ze sinds kort het Portugees getinte restaurant Goline uit in Lichtervelde. Zij zullen tijdens het evenement tapas en drank aanbieden”, zegt Mathias. “We willen er een gezellige markt van maken, waar mensen blijven plakken om iets te eten en te drinken. Zo kunnen alle bezoekers kennismaken met onszelf en met onze producten.”

Naast Mathias, zijn zus en zijn schoonbroer, nemen nog negen plaatselijke creatievelingen deel aan de Wintermarkt: droogbloemenwinkel Florelle, keramiekatelier Clay Obscuur, macramé-enthousiast Golden Bloom, brei-atelier Amandine, aquarelschilder Karta, detailhandel SENK, geschenkwinkel Atelier Vie en juwelierszaken Studio Sofiesticated en Guapa.

“We zullen zien hoe de eerste editie verloopt, ik wil er alleszins met plezier een jaarlijks evenement van maken”, besluit Mathias.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.