JMC Productions ruilt Oudenburg voor Nieuwpoort: “Hier is ook ruimte voor opnames”

Jan Samaey.© IV
Jan Samaey.© IV
Paul Bruneel

In de Ambachtstraat 1c in Nieuwpoort is sedert kort het bedrijf JMC Productions gevestigd. JMC Productions is een van de toonaangevende bedrijven inzake klank en licht met het accent op totaalbeleving. De man die aan het roer staat van JMC Productions is Jan Samaey (51), hij startte in 1987 als dj en entertainer, werd in 1996 zelfstandig in bijberoep en runt nu dit gekende en gerespecteerde bedrijf.

Ons gesprek start bij de huidige actualiteit of wat dacht je anders, ook het merendeel van de activiteiten waar Jan dagelijks mee bezig is, ligt stil en dat al sedert de start van het hele coronagebeuren, in maart vorig jaar.

“In de periode maart tot december 2020 hebben wij op een capaciteit van 10 tot 15 procent gedraaid. Ik hoop op beterschap dit jaar. Tijdens de eerste golf was niemand echt klaar voor online evenementen, maar nu is dat anders. Wij hebben enkele online sinterklaasfeestjes verzorgd met een virtuele meet en greet, maar uiteraard is het online gebeuren maar een fractie van wat wij anders doen.”

Liever levend publiek

“Wij houden ervan om plezante dingen te doen met heel veel mensen, maar dat is allemaal uit den boze voorlopig en geef toe, een event via livestream zonder publiek is niet wat we gewoon zijn voor een levend publiek”, zegt Jan. Maar hij voegt er onmiddellijk aan toe dat hij het al bij al positief blijft bekijken en hoopt dat er vlug beterschap komt zodat de activiteiten op evenementen en feesten opnieuw hervat kunnen worden.

Aan ervaring heeft Jan Samaey geen gebrek. Hij trok als student al door de regio om mensen te vermaken als dj en als kinderanimator. “Vanuit die passie ben ik in 1996 met een professioneel bedrijf gestart, JMC Productions. Omdat ik er de voorkeur aan gaf om langzaam maar zeker te groeien, heeft het tien jaar geduurd vooraleer ik voltijds in het bedrijf ben gestapt. JMC Productions is ondertussen blijven groeien en nadat we vooral in West-Vlaanderen en daarna in heel Vlaanderen opereerden, zijn we nu aan het werk in zowat het hele land” legt Jan uit.

“Wij zijn een professioneel bedrijf met een mooi assortiment klank en licht en wij verzorgen naast feesten, bedrijfsevenementen en festivals ook de inrichting van beursstanden of de aankleding bij privéfeesten. Dankzij onze jarenlange ervaring en de vele relaties die we hebben opgebouwd worden we beschouwd als een betrouwbare referentie in de evenementenwereld.”

Het bedrijf was tot voor kort gevestigd in Oudenburg, maar door de groei van de jongste jaren en de grote voorraad materiaal dien de uitgebreid te worden en dat kon niet op de locatie in Oudenburg.

Grote stockageplaats

“We hebben uitgekeken naar een nieuwe locatie en we hebben een unieke locatie gevonden in de Ambachtstraat in Nieuwpoort” geeft Jan mee, “we beschikken hier over een grote stockageplaats en ruimte om opnames te doen die online kunnen worden doorgestuurd.”

Info: www.jmcproductions.be.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten