https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdhuis Kontrabas kiest voor De Cultuurfabriek: Feesten op ruimere locatie

Kernleden van Jeugdhuis Kontrabas met v.l.n.r. Eliza Neerinck, Arthur Van de Putte, Dries Carlier, Freek Gruyaert, Thomas Desmet, Faroek Nuytten, Ruth De Smet en Bram De Boosere. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Van vrijdag 24 tot zondag 26 september vinden de Kontrabasfeesten niet plaats in en rond het vertrouwde jeugdhuis op het Stationsplein, maar wel aan De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.

Voor Jeugdhuis Kontrabas was de lockdown geen pretje. “Bij de heropening van de horeca draaide het jeugdhuis op volle toeren en konden we de schade wat goedmaken met heel wat drukke weekends. Het EK voetbal zorgde ook voor extra drukke dagen. We zijn nu blij dat we weer binnen aan de toog mogen zitten én dat we langer mogen openhouden. Een jeugdhuis sluiten om 22 uur, was in het begin niet evident. Normaal starten we maar op dat uur”, glimlacht Thomas Desmet, voorzitter van Jeugdhuis Kontrabas.

“September is voor ons jeugdhuis een rustige maand. We focussen op de Kontrabasfeesten, maar zijn is wel open in het weekend.”

De Kontrabas- feesten brengen een mix van lokaal talent en meer bekende artiesten

Jeugdhuis Kontrabas verplaatst de Kontrabasfeesten nu naar De Cultuurfabriek, dicht bij het jeugdhuis. “Enkele jaren geleden verhuisden we de Kontrabasfeesten van binnen naar buiten. Binnen werd het te klein om grotere namen te zetten. Bands zijn de dag van vandaag niet goedkoop. Je moet dus meer volk kunnen plaatsen om grotere inkomsten te krijgen, naar buiten verhuizen was een logische stap. Maar dit zorgt ook voor meer geluid. De eerste jaren viel dat goed mee, maar de laatste twee edities was niet iedereen nog blij wanneer we voor drie dagen de straat afzetten om te feesten. Het plein voor ons jeugdhuis was ook te klein geworden om nog meer volk toe te laten. De verhuis naar de site rond De Cultuurfabriek is dan ook, in samenspraak met de gemeente, de beste oplossing. Zo kunnen we dit jaar eerder starten met de opbouw. Toch vinden we het heel jammer dat de verhuis moet gebeuren. Het was een geweldige locatie en iedere bezoeker vond het geweldig om te feesten voor het jeugdhuis, veel mooier kon je het niet maken.”

Dit jaar staat er op de Kontrabasfeesten een mix van lokaal talent en meer bekende artiesten. Op vrijdag is de headliner Bulls on parade, de beste tributeband van Rage Against the Machine in Europa. Ervoor warmt King Hiss het publiek op, maar ook Divided staat op de affiche. De avond wordt afgesloten met DJ Fax.

Willy Organ

Op zaterdag zijn alle ogen gericht op Yves Deruyter. Met meerdere passages op Tomorrowland en op verschillende dancefestivals, weet hij maar al te goed hoe hij het kot kan afbreken. Enkele lokale dj’s vullen de avond verder op.

Zondag is familiedag met gratis ingang en springkastelen voor de kinderen. Kapitein Seppos opent de dag, gevolgd door Pacmadam en headliner Willy Organ.

Tickets: vrijdag 10 euro, zaterdag 8 euro, zondag gratis. Verkrijgbaar via het evenement op Facebook of aan de ingang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten