Jaarlijkse muziekquiz is ook nu startschot van de kermis

We zien v.l.n.r. Marnick Gunst, Ann Denijs en Gregory Six. (foto ZB) © zenon bekaert beselare
Redactie KW

De jaarlijkse muziekquiz, die dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd, is ook dit jaar de opener van de jaarlijkse kermis in Zonnebeke. Het startsein wordt zaterdag 4 september gegeven om 17 uur in het kasteeldomein van Zonnebeke achter de Koklikoo.

Bij slecht weer worden er tenten voorzien. De organisatie is in handen van Marnick Gunst, die kan rekenen op een pak medewerkers. “Aan het concept van vorige jaren werd weinig gesleuteld. Op de deelnemers, ploegen van maximum drie personen, worden 100 liedjesfragmenten afgevuurd die 40 seconden duren”, verduidelijkt Marnick.

“Om te beminnen”

“Aan de deelnemers wordt gevraagd wie de uitvoerder en wat de titel van het lied is. Daarnaast is er een bijkomende vraag die verband houdt met dat nummer of de uitvoerder ervan. Het wordt een quiz om te beminnen, niet om te winnen, hoewel het natuurlijk steeds leuk is om de wisseltrofee en prijzen mee naar huis te nemen.”

Plaatselijke teams

De organisatie is enorm blij dat in het verleden vier van de zeven edities gewonnen werden door plaatselijke teams. “Ik ben ook bijzonder tevreden met de opkomst die ieder jaar stijgt”, aldus quizmaster Marnick Gunst. Door de coronamaatregelen moet er dit jaar voor het eerst vooraf ingeschreven worden. (NVZ)

Info: marnick.gunst@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier