Inwoners van Oostkamp ontbijten massaal in ‘t wit

Ontbijt in ’t wit in residentie De Sportman in Ruddervoorde. © SR
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij hebben de inwoners van Oostkamp massaal gereageerd op de oproep om het grootste ontbijt in ’t wit samen te organiseren. De vele reacties op #8020 zijn een goede waardemeter voor het aantal deelnemers.

Het evenement dat anders door de gemeente zelf werd georganiseerd voor ongeveer 700 personen werd door de beperkingen van het huidig coronabeleid aangepast naar een ontbijt in iedere straat en op iedere oprit.

Zo ook voor de bewoners van de residentie De Sportman in de Torhoutsestraat Ruddervoorde die in hun gemeenschappelijke ruimte een uitgebreid ontbijt hadden samengesteld. “Dit is dan ook de ideale gelegenheid om eens met alle bewoners samen te ontbijten en elkaar toch een beetje beter te leren kennen en de samenhorigheid van onze bewonersbende te versterken”, weet Frank De Pestel te vertellen.

Buurtfeest

Wat wel opvallend is, is dat het ontbijt in ’t wit in die twee corona-edities een echt buurtfeest geworden is. Maar dat toch door velen de hoop werd uitgesproken om volgend jaar allemaal samen terug op één locatie te mogen ontbijten.

In zijn traditionele toespraak blikt burgemeester Jan de Keyser vooruit naar de toekomst naar de grootse plannen die binnenkort in uitvoering gaan maar vooral naar een vrijere samenleving. “ Ik daag jullie uit om naar de toekomst te kijken, naar buiten te treden, naar een nieuw evenwicht te zoeken in een vrijere wereld met minder regeltjes. Terug naar een wereld zonder vuistjes en ellebogen, een wereld zonder mondmaskers maar een wereld zoals we ze graag hebben.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier