Ingelmunster maakt zich klaar voor spetterende voetbalfeesten

Op de foto bemerk je v.l.n.r. Antony Boudrez (Wizzy’s), Katrien Brackeveldt (cafétaria sportcentrum), Louisa Verhelst (Wizzy’s), Marleen D’hondt (The Mixx), schepen Trui Lambrecht, Francis Vandeputtee (Den BP), schepen Jan Rosseel (zittend), schepen Martine Verhamme, Anja Delarue (gemeente events), Koen Uyttenhove en Fay Anthierens (’t Excuus). (foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

De wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm volgen tijdens de winter: het is eens iets anders. Ingelmunster gaat voor een spetterende wintereditie van de legendarische voetbalfeestjes en plaatst een grote tent op het marktplein. Daar kan je samen met je vrienden en familie de Rode Duivels naar de overwinning schreeuwen tijdens het WK voetbal.

Op woensdag 23 november zenden ze tijdens het WK voetbal in Qatar alle wedstrijden van de Rode Duivels uit. Onderstaande speeldata zijn al zeker, we zullen nagelbijtend moeten afwachten of onze nationale ploeg doorstoot naar de achtste finales. Je kan komen kijken op woensdag 23 november om 20 uur naar België – Canada, zondag 27 november om 14 uur naar België-Marokko en op donderdag 1 december om 16 uur naar Kroatië-België. Je kan de wedstrijden gezellig samen volgen in de pop-up tent op het Marktplein. De aanwezigen bouwen telkens een feestje met een DJ die voor de nodige ambiance zorgt voor en na de wedstrijden. Deelnemen is gratis, inschrijven op voorhand is niet nodig. Schepen van evenementen Trui Lambrecht: “De beste voetbalfeesten beleef je op de markt in Ingelmunster. Nergens is het leuker supporteren dan onder onze kerktoren!”

Veiligheidsmaatregelen

Van supporteren krijg je dorst. JH Kontrabas, Den BP, Café Riva, cafetaria sportcentrum, cafetaria De Ermitage, ‘t Excuus, Wizzy’s en The Mixx slaan de handen in elkaar en baten samen de bar uit op het Marktplein. “We maken er een groen event van en schenken alle dranken in herbruikbare bekers. Wie van het vele feesten honger krijgt, kan een lekker hapje eten bij een eetstandje van een Ingelmunsterse vereniging”, stipt de schepen nog aan. Om alles veilig te laten verlopen, is tijdens de uitzendingen alle verkeer verboden in de Gravinnestraat. Daarnaast zijn er nog extra veiligheidsmaatregelen: geen vuurwerk, honden zijn niet toegelaten, geen eigen dranken … “Zo zorgen we er samen voor dat het feesten voor iedereen leuk blijft én veilig verloopt.” (PADI)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.