Heule mag weer feesten: Tinekesfeesten 2021 gaan door

Jill D'Hulster en Simon Demaitre (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Jill D'Hulster en Simon Demaitre (foto KDS)©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

De Tinekesfeesten zijn terug van weggeweest. Heule kiest weer zijn Tineke. Na een jaar windstilte door corona mag de feestgemeente terug het tweede weekend van september uit de bol gaan. Het was een logische beslissing. “Als Pukkelpop en Tomorrowland hun festival mogen organiseren voor half Europa waarom zouden wij niet mogen voor Heule”, zeggen Jill D’Hulster en Simon Demaitre voorzitters van de Tinekesfeesten.

Na een lange vergadering krijgt Heule het verlossende nieuws. Na het overwegen van de pro en de contra’s heeft de Tinekeswerkgroep de knoop doorgehakt. “We gaan er volop tegenaan met een volledig feestprogramma zoals we voor de corona deden”, zegt Jill. “Gedaan met lightversie en schakelen van plan A naar B dan C om te eindigen in een mini-soft versie plan D.”

“Het positief perspectief van het terugwinnen van onze vrijheid en de snelheid van de vaccinatiecampagne liggen aan de basis van onze beslissing”, zeggen Simon en Jill. “Zoals de kaarten nu op tafel liggen kan enkel een vierde lockdown roet in de feestelijkheden strooien.”

Heule wordt weer de feestgemeente van weleer. “We gaan er een lap op geven”, vertelt Simon. “Als het niet kan doorgaan dan zal het door overmacht zijn. Het zal zeker niet aan de motivatie van onze Tinekeswerkgroep liggen.”

De Heulenaars en sympathisanten van de Tinekesfeesten kunnen alvast beginnen met aftellen naar het tweede weekend van september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier