Heestertse kapster Monia verzorgt kapsels op Eurovisiesongfestival: “Ik zal er stelen met mijn ogen”

Redactie KW

Alle ogen zijn volgende week gericht op Hooverphonic, de Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival. Achter de schermen zal ook de Heestertse Monia Vanlancker actief zijn. Zij maakt deel uit van de ploeg met 27 internationale kappers en kapsters die de haartooi van iedereen die in beeld komt, moet verzorgen.

Monia Vanlancker (51) vertrekt zondag naar Rotterdam om er mee te werken aan het Eurovisiesongfestival. De kapster zal er deel uitmaken van een ploeg kappers en kapsters die onder leiding staan van de Spaanse topkapper Antonio Corral Calero. “Ik was vorig jaar al uitverkoren om mee te helpen aan het Songfestival, maar door corona werd dit toen afgelast. Dit jaar vindt het wel plaats en mag ik alsnog de kappersploeg vervoegen”, vertelt de 51-jarige Monia Vanlancker die in Heestert een kapsalon heeft.

Bekroning

Monia kwam op het songfestival terecht door de leverancier van de producten waarmee ze meestal werkt. “Ik werk met producten van Maroccanoil met de firma Dux uit Izegem als verdeler. Zij moeten er als één van de hoofdsponsors van het Songfestival voor zorgen dat het haar van iedereen die in beeld komt, piekfijn in orde is.”

Zo kreeg Monia de kans om deel uit te maken van het kappersteam. Na een grondige selectie door o.a. Antonio Corral Calero, werd ze goed bevonden. “Geregeld volg ik extra opleidingen. Zo volgde ik er al twee bij de Spaanse topkapper. Dat ik nu mag deel uitmaken van de kappersploeg zie ik als een bekroning van de vele jaren opleiding volgen.”

Enthousiast

Was Monia vorig jaar ontgoocheld dat het muziekcircus niet kon plaatsvinden, dan is ze nu super enthousiast om zondag af te reizen. “We zijn met vier Belgen in een internationaal team bestaande uit 27 mensen. We hadden onlangs een digitale ontmoeting met elkaar en om er de eerste briefing te volgen.”

Een luilekkerreisje zal het zeker niet worden, want er zal voor negen shows op het team een beroep gedaan worden. “Er zijn de twee halve finales en de grote finale. Daarnaast zijn er ook nog telkens generale repetities zodat we aan negen grote shows komen. Dat is telkens van in de vroege namiddag tot ’s avonds laat werken.”

Of ze met haar handen in het haar van bijvoorbeeld presentator Jan Smit of van iemand van Hooverphonic zal zitten, weet ze nog niet. “Dit zal allemaal ter plaatse moeten blijken. Wel weten we dat we in een beurtrol op drie plaatsen zullen ingezet worden. Er is het grote kapsalon maar daarnaast moeten er ook mensen aanwezig zijn in de Green Room waar de artiesten tijdens de uitzending zitten en aan het podium om er eventueel nog een laatste hand te leggen.”

Dat Monia een weekje haar kapsalon moet missen, neemt ze er graag bij. “Ik hou van uitdagingen en meewerken aan het Songfestival is er toch wel een van formaat. Ik hoop er ook bij te leren, zeg maar stelen met mijn ogen. Nu voel ik wel een beetje stress maar ik ben zeker dat als ik er eens aan de slag ben er ten volle zal van genieten. Wat mijn afwezigheid in het kapsalon in Heestert betreft, ben ik overtuigd dat mijn medewerkster Kaatje dit heel goed zal opvangen”, besluit Monia.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier