Groen licht voor familiefestival De Waterbek

Onder meer Cleymans & Van Geel staan op het programma.© gf
Onder meer Cleymans & Van Geel staan op het programma.© gf
Redactie KW

Het familiefestival De Waterbek in Ardooie gaat dit jaar door. Dat heeft het gemeentebestuur, dat instaat voor de organisatie, vrijdag aangekondigd. Het evenement wordt daarmee één van de eerste activiteiten in de regio met een capaciteit tot 2.500 personen.

g

Vorig jaar ging de derde editie van het familiefestival niet door. Er was lang onduidelijkheid of de festiviteiten in 2021 konden doorgaan, maar het gemeentebestuur ziet mogelijkheden.

“Op vrijdag 16 juli zal er muziek klinken in Ardooie”, lacht burgemeester Karlos Callens. “Dankzij de zeer succesvolle vaccinatiecampagne hebben wij beslist er voor te gaan. De ziekenhuiscijfers tonen aan dat de vaccins heel goed werken. Op het moment van De Waterbek zal bijna 100 procent van de volwassenen hun eerste vaccin ontvangen hebben. Het sociaal leven moet opnieuw op gang komen. Het kan en het mag. Waarom dan niet?”

Op het programma staat alvast voor elk wat wils: Jaap en Pommelien (#LikeMe), Cleymans & Van Geel, Guy Swinnen Band en Dennis Cartier. Daarnaast zet de organisatie sterk in op kinderanimatie en sfeer. Het evenement wordt vermoedelijk één van de eerste activiteiten in de regio met een capaciteit tot 2.500 personen. Een aantal veiligheidsmaatregelen blijft van tel.

“We willen een echt vakantiegevoel geven aan de mensen, maar veiligheid blijft het allerbelangrijkste”, aldus burgemeester Callens. “Daarom starten we de ticketverkoop op in bubbels van maximum vier volwassen. Iedere bubbel krijgt zijn eigen tafel. Zo vermijden we circulatie en kunnen we afstand tussen bubbels garanderen.”

Tickets kosten 12 euro. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis binnen. Via www.dewaterbek.be vind je alle info rond het programma, coronamaatregelen en tickets.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.