Gregoriaans Festival Watou twaalf maal op YouTube

©DEPESTELE MICHAEL
©DEPESTELE MICHAEL
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

In oktober van vorig jaar hebben de organisatoren van het Watouse Gregoriaans Festival beslist om de veertiende editie van het driejaarlijkse festival, dat zou plaatsvinden in mei 2021, te verplaatsen naar mei 2022. De site kreeg nu al een update met filmpjes uit vorige edities.

“Het globale festivalprogramma 2021, met deelname van meer dan 25 bekende ensembles zoals Vox Clamantis uit Estland, Wishful Singing uit Nederland, Psallentes uit België en zo vele andere, was zo goed als volledig ingevuld. Maar we wilden geen onnodige risico’s nemen en kozen voor de optie om het volledige evenement integraal te verplaatsen naar 2022”, zegt stichter-coördinator Bernard Deheegher.

Filmpjes

De nieuwe festivaldata situeren zich zoals steeds rond het feest van O.L.H. Hemelvaart, donderdag 26 mei 2022. Bijgevolg zal het kernprogramma in Watou plaatsvinden van woensdag 25 tot en met zondag 29 mei 2022. De pre-ouvertures in de diverse partnersteden waaronder Brussel, Antwerpen, Grimbergen, Koksijde en Wervik starten op vrijdag 20 mei 2022.

De festivalwebsite werd ondertussen reeds volledig geactualiseerd. Zeer veel info vind je op www.festivalwatou.be . Daar is ook de link te vinden naar twaalf festivalfilmpjes uit de vorige edities, die onlangs op die site werden gezet. (AHP)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.