Gezellig Food Festival strijkt neer in het Ieperse Hamiltonpark

Projectmanager Yassine Hasson toonde zich zaterdag opgetogen door het succes. © EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Het HAP Food Festival trekt door heel Vlaanderen. HAP is een reizend culinair festival. De hele zomer rijden de HAP-foodtrucks kriskras door Vlaanderen, van Oostende tot Hasselt via Ieper, Ninove en Mechelen.

Een weekend lang toveren ze de stadsparken om in een gigantisch openluchtrestaurant met muzikanten, straattheater en kinderanimatie. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke dag in een gezellige en ontspannen ambiance.

Dit weekend was Ieper aan de beurt met locatie op het Hamiltonpark. “Twee jaar geleden waren we voor het eerst in Ieper op het Esplanadeplein met foodtrucks, een afgeslankt concept”, vertelt Yassine Hasson die sinds dit jaar projectmanager is.

Ook toeristen komen langs

“In samenspraak met het stadsbestuur zochten we een locatie buiten de stad waar de beleving eten-horeca optimaal kan benut worden. We merken duidelijk dat de mensen na de coronapandemie nood hebben aan evenementen en het sociaal leven willen hernemen. Zelfs toeristen die Ieper bezoeken, hebben de weg gevonden naar het HAP Food Festival.”

“Mobiele keukentjes toveren het Hamiltonpark om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. We serveren het lekkerste eten, de beste wijnen en overheerlijke gin-tonics en cocktails. Je beleeft een magisch gezellige sfeer, waar akoestische muzikanten en vintage dj’s zorgen voor subliem muzikaal genot.”

Vrijdag werd het weekend ingezet tijdens HAP Afterwork. Een hippe DJ draaide trendy platen in een sfeervolle setting. Zaterdag stonden akoestische muzikanten en artiesten op een knus podium. Samen met Njam! TV bracht HAP streetfood het festival naar een hoger niveau. Spijtig dat in de vooravond een fikse regenbui roet in het eten gooide.

Zondag kinderdag

Vandaag zondag, worden de jongste ‘happers’ verwend door fleurige animatrices, stoere acrobaten en plezierige attracties. Er is een heus Bumba Kinderdorp met als kers op de taart een meet & greet met Bumba. Een onvergetelijke dag voor jonge gezinnen. Tenminste als de weersomstandigheden meezitten.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.