Genieten van kermis in Keiem na jaartje zonder

We zien v.l.n.r. Arne Everaert, Marthe Van Henis, Hanne Rossey, Johan Van Eecke, Patrick Vandenberghe en Kenny Pille. Tamara Gheerardyn, Conny Vandercruysse, Marc Deprez, Pieter Degroote en Bart Rondelez. (foto KLD) © type="Seq" annie callewaert
Redactie KW

Keiem viert dit weekend opnieuw kermis. Met onder andere een smulmarkt en enkele optredens wil het feestcomité de afgelasting van vorig jaar doen vergeten.

Vorig jaar zorgde corona dat de kermis in Keiem niet kon doorgaan, dit jaar wordt een coronaveilige versie georganiseerd. Op vrijdag 20 augustus, zaterdag 21 en zondag 22 augustus is er van alles te beleven in Keiem.

“We opteren om het horecaprotocol te handhaven, zowel voor de smulmarkt in de Tervaetestraat als met kermiszondag op het dorpspleintje en de gedeeltelijk afgesloten Keiemdorpstraat”, aldus schepen Marc Deprez. “Dit vanuit het oogpunt om deze oefening wat gemakkelijker te maken. De horecazaken worden immers bij onze kermis heel nauw betrokken. Dit impliceert mondmaskerplicht en die mag je afnemen wanneer je zit aan tafel. Acht personen per tafel zijn toegelaten en er mag enkel geconsumeerd worden aan de tafels.”

Schiettent

Op vrijdag 20 augustus lokt de geur van allerlei lekkers iedereen naar de smulmarkt in de Tervaetestraat. Op zaterdag is het tijd om gezellig samen te zijn in café De Kroeg en is er een optreden van een surpriseband van 19 uur in café Sint-Hubert. Zondag start met een eucharistieviering om 9.45 uur in de vernieuwde kerk, daarna kan je om 12 uur genieten van het aperitiefconcert van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia Keiem met aperitiefbar.

Onder leiding van Kelly Steen komen de majorettes optreden om 13.30 uur. Volksdansen staat gepland om 14.30 uur waarna om 16 uur The Flashbacks komen optreden gevolgd door zanger Stoffel Dekeyser die om 17.30 uur op het podium staat. De Keiemse kindermolen, verschillende springkastelen, visspel, schiettent, eetgelegenheden, de bar met terras van de Feestcommiessie Keiem en nog heel wat andere kramen en eettentjes zijn doorlopend open.

Op dinsdag 24 augustus is er nog een pladijskaarting vanaf 17 uur in café Sint-Hubert en op woensdag 25 augustus is er een kippenbillenkaarting vanaf 17 uur in café De Kroeg. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 augustus is er een kermisjeugdvoetbaltornooi op het Tervaeteplein van Sporting Keiem. (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier