https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geen rommelmarkt tijdens Aarthurfeesten in Hooglede dit jaar

Dit jaar geen overrompeling van de Rodenbachwijk tijdens de Aarthurfeesten.© JT
Dit jaar geen overrompeling van de Rodenbachwijk tijdens de Aarthurfeesten.© JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Elk jaar opnieuw is de eerste zondag van augustus een absolute hoogmis voor de rommelmarktliefhebbers. Op die dag zakken dan zo’n 30.000 mensen af naar Hooglede tijdens de rommelmarkt van de Aarthurfeesten. Heel veel volk samen dus en vandaar de beslissing om dit jaar geen rommelmarkt te organiseren.

“Na lang twijfelen en analyseren, wikken en wegen, hebben we als bestuur beslist om over te gaan tot een afgelasting,” aldus voorzitter Frederik Sap.

Niet evident

“Aangezien de rommelmarkt voor een jaarlijkse volkstoeloop zorgt, kunnen we de handhaving van de coronaregels niet garanderen. Ook de praktische kant van de organisatie van de rommelmarkt maakt het niet evident. In normale jaren beginnen we onmiddellijk na de vorige rommelmarkt en zijn we in mei al helemaal volzet, nu zouden we nog moeten beginnen. Voor ons is de rommelmarkt in de eerste plaats een sociaal gebeuren, een middel om iedereen samen te brengen. Omdat dit sociaal gegeven wegvalt, stellen we de rommelmarkt liever een jaar uit, om er dan opnieuw een prachtig feest van te maken.”

Sap sluit niet uit dat er op zondag wel een kleinschalig alternatief voor de wijkbewoners georganiseerd wordt.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten