Geen Knuffelduik en stoet, maar toch veel carnavalssfeer in Koksijde

Deze reuzegrote carnavalskop kan je zien in Oostduinkerke-Dorp.©Myriam Van den Putte
Deze reuzegrote carnavalskop kan je zien in Oostduinkerke-Dorp.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Dit jaar geen Knuffelduik of bonte carnavalsstoet in Koksijde en Oostduinkerke, maar het lokaal bestuur heeft alles uit de kast gehaald om toch de sfeer van het traditionele carnavalsgebeuren op te roepen.

Deze maand pakt Koksijde uit met sfeervolle versiering, verlichting en muziek. Een extra reden om tijdens de donkere dagen de gezonde buitenlucht op te snuiven. In Koksijde-Bad kleurt de winkelstraat valentijnsrood, in Oostduinkerke-Dorp heeft paardenvisser Flor Kos zijn plek aan de rotonde afgestaan aan een reusachtige carnavalskop, een kleurrijke 3D-figuur in papier-maché van 3 X 3 meter. Ook boven de ingang van het oude gemeentehuis prijkt een kleurrijke carnavalsdecoratie.

Hart onder de riem

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We kijken hoopvol naar de toekomst, maar helaas kunnen we op vandaag grote evenementen zoals een carnavalsstoet of Knuffelduik nog niet organiseren. Toch willen we de carnavalisten in Oostduinkerke een hart onder de riem steken hen met de middelen die we hebben in de juiste sfeer brengen”.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.