Fugato de Furnis stelt Persjoenkelentocht uit

Jan Vermeire. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De organisatoren van het Internationaal Orgelfestival van Veurne-Nieuwpoort, het Internationaal Orgelfestival van Koksijde en het Festival International d’Orgue en Flandre, moeten met spijt in het hart de activiteit ‘Persjoenkelen’ van 28 november annuleren.

“We waren bijzonder verheugd dat we na het moeilijke jaar 2020 de nieuwe editie 2021 met het programma van het Internationaal Orgelfestival van Veurne-Nieuwpoort, het Internationaal Orgelfestival van Koksijde en het Festival International d’Orgue en Flandre konden voorstellen”, zegt Jan Vermeire, artistiek directeur van Fugato de Furnis.

“Helaas zien we ons genoodzaakt om door de huidige coronasituatie het ‘Persjoenkelen’ af te gelasten. Jammer, want deze toer langs kerken en kapellen in het Veurnse, waar enkele mooie parels van historische orgels te vinden zijn, kende de vorige edities een enorm succes.

Voorjaar 2022

Ook verteller Peter Van Bouwel, Ad van de Wege en ikzelf als de OrgelJan keken ernaar uit. De tocht wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2022, het worden dan ‘Vijgen na Pasen’. Ook de Zomerse Orgelconcerten van Haringe worden helaas nog een jaartje uitgesteld. Wel vieren we in 2021 de 200ste verjaardag van het Van Peteghemorgel van Stavele.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.