Fleurige wintersfeer in Damme krijgt vorm

Frederiek Van Pamel zorgt voor een sfeervolle aankleding van zeven ruimtes in het historische Sint-Janshospitaal en van zeven kamertjes, voormalige rusthuiskamers, in de aanpalende Margarethavleugel. © DC
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel zorgt in de kerst- en nieuwjaarsperiode opnieuw voor sfeervolle bloemenpracht in Damme. De opbouw van de expositie in de voormalige hospitaalsite is volop bezig.

De expositie onder de noemer ‘Wintersfeer in Damme’ is van 23 december tot en met 9 januari toegankelijk voor het publiek. Frederiek Van Pamel zorgt voor een sfeervolle aankleding van zeven ruimtes in het historische Sint-Janshospitaal en van zeven kamertjes, voormalige rusthuiskamers, in de aanpalende Margarethavleugel.

“In de kapel realiseren een mystiek ogende dinertafel die als een slang door de ruimte kruipt. Er komt ook een soort grot en een bos met prachtige rode kerstballen in de bomen”, verklapt Van Pamel al. “De voorbereidingstijd is dit jaar wel korter dan voorzien maar dankzij mijn fantastische team en een enthousiaste groep vrijwilligers, proberen we er opnieuw iets unieks van te maken. Enkele eerder onbenutte ruimtes zorgen voor frisse ideeën.”

Tickets beperkt

Burgemeester Joachim Coens (CD&V+) vult aan: “Bloemen verblijden mensen en daarom kijken we hier zo naar uit. We zijn blij dat we de bezoekers aan Damme opnieuw een combinatie kunnen bieden van bloemensierkunst, een wandeling en een gezellig horecabezoek. In Damme onthaasten tijdens de gezelligste tijd van het jaar kan in alle veiligheid.”

(PDV)

Het voorleggen van een Covid Safe Ticket is verplicht voor iedereen, vanaf 12 jaar, die de expositie wil bezoeken en alle bezoekers vanaf zes jaar moeten een mondmasker dragen. Om de social distancing mogelijk te maken, is het aantal bezoekers per half uur tot 50 beperkt. Tickets kosten 5 euro. Jongeren tussen 12 en 18 jaar betalen 3 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang maar moeten ook vooraf een ticket aanvragen. Inwoners van Damme betalen maximaal 3 euro. De tickets zijn online beschikbaar via www.winterindamme.be Wie niet online kan boeken, kan vooraf tickets kopen in het kantoor van Visit Damme, Jacob van Maerlantstraat 3 in Damme (aan het marktplein). Voor info en tickets: https://www.visitdamme.be/wintersfeerindamme

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier