Fietstocht zet land- en tuinbouwbedrijven in de kijker in Staden

Gwendolyn Vandermeersch, Nathalie Depuydt, Chris Verhaeghe en Francesco Vanderjeugd. (foto JCOR) © JOKE COUVREUR
Redactie KW

Het gemeentebestuur en de Provinciale Landbouwkamer slaan de handen in elkaar om de Stadense land- en tuinbouw door middel van een fietstocht in de kijker te zetten.

“Met de fietstocht ‘Landbouw is lekker’ kunnen fietsers tal van bedrijven ontdekken die een belangrijke rol spelen in de lokale kweek van voeding en sierteelt”, vertelt landbouwschepen Chris Verhaeghe (Open Vld),

“Op de vijftig kilometer lange tocht maak je van dichtbij kennis met heel wat land- en tuinbouwbedrijven in Groot-Staden. Langs de route ontdek je van dichtbij de link tussen wat op het terrein te zien is en wat uiteindelijk in je bord of in je tuin terechtkomt.”

Belang van landbouw

“De campagne ‘Landbouw is lekker’ is een initiatief van de Provinciale Landbouwkamer. De kamer wil daarmee extra informeren over het belang van landbouw in ons dagelijks leven. Wij werken maar al te graag mee met de campagne. Met de fietstocht willen we inwoners en bezoekers van de gemeente duidelijk maken welke belangrijke rol landbouw speelt in ons leven. Bovendien ontdek je ook de kortste weg naar lokale teelt, zodat je via lokale aankopen het milieu, je gezondheid en de gepassioneerde landbouwers en siertelers een duwtje in de rug kan geven.”

De fietsroute ‘Landbouw is lekker’ kan gedownload worden op www.staden.be/fietsen.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier