https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Festiviteiten 100 jaar Vierkaven in Moorslede verschoven naar 2022:“Derde keer, goede keer?”

Het Vierkavencomité met Jan Verbeke, Agnes Vantomme, Nadine Casier, Andre Dejonckheere, Peter Hauspie, Martin Boens, Robbe Smagghe en Henk Smagghe.© Jan Stragier
Het Vierkavencomité met Jan Verbeke, Agnes Vantomme, Nadine Casier, Andre Dejonckheere, Peter Hauspie, Martin Boens, Robbe Smagghe en Henk Smagghe.© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Voor het tweede jaar op een rij is het Vierkavencomité in Moorslede genoodzaakt om haar jaarlijkse activiteiten af te gelasten. Op het gehucht zou het comité normaal op 5 april de jaarlijkse wielerwedstrijd voor beloften en elite zonder contract organiseren. Net nu het comité 100 jaar actief is, zou op zondag 11 april ook het provinciaal kampioenschap wielrennen voor beloften op de Vierkaven en omstreken verreden worden.

Het Vierkavencomité zou in 2020 haar honderdjarig bestaan vieren. De Roeselaarsestraat, de belangrijke verbindingsweg tussen de Roeselaarse wijk De Ruiter en Moorslede, was na de grote rioleringswerken net op tijd open. Alles was klaar om de honderdste verjaardag van het comité op een gepaste manier te vieren. Onder andere optredens en de jaarlijkse wielerwedstrijd zouden de festiviteiten in de paasperiode kleuren. Corona gooide vorig jaar een eerste keer roet in het eten. Het comité zag zich genoodzaakt om het volledige programma af te gelasten.

Mikken op 2022

Tweede keer goede keer, dacht en hoopte men bij het Vierkavencomité. Het honderdjarig bestaan van de festiviteiten op het gehucht zou een jaar later, in 2021, gevierd worden. Meer nog, de verjaardag zou extra gekleurd worden met de organisatie van het provinciaal kampioenschap voor beloften. De coronacrisis bleef de voorbije periode echter verder razen, waardoor de festiviteiten en daarbij de gepaarde wielerwedstrijden opnieuw afgelast worden.

“We plannen het provinciaal kampioenschap op 8 augustus”

“Door de gekende reden moeten we spijtig genoeg opnieuw de feestelijkheden, waaronder onze jaarlijkse wedstrijd op paasmaandag voor elite zonder contract en beloften, annuleren. Voor de festiviteiten rond het honderdjarig bestaan kijken we voorzichtig uit naar 2022”, aldus Peter Hauspie, voorzitter van het comité.

Nieuwe datum

De kans bestaat wel dat er toch nog dit jaar gekoerst wordt in de omgeving van de Vierkaven. Inmiddels werd er, samen met Cycling Vlaanderen en de gemeente Moorslede, een nieuwe datum gevonden voor het provinciaal kampioenschap dat op zondag 11 april zou plaats vinden.

“Indien de coronamaatregelen het toegelaten, zal het provinciaal kampioenschap door ons op zondag 8 augustus georganiseerd worden. Het zou een open versie worden waarbij niet enkel West-Vlaamse, maar ook andere Vlaamse renners aan de start mogen komen.”

Moest de wielerwedstrijd dan kunnen plaats vinden, dan wordt augustus een drukke wielermaand in de gemeente. Ook in Dadizele staan er in dezelfde periode verschillende koersen op het programma.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten