https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Festival Unwrap pakt uit met ambitieus programma: het ideale recept om game-, muziek- en filmfanaten bij elkaar te brengen

Archiefbeeld van Rik Leenknegt, hoofd van de opleiding DAE met enkele studenten. De voorbije jaren werd Howest al meerdere keren verkozen tot beste gamedevelopment school. © PATRICK HOLDERBEKE PHK
Phebe Somers

Op 14 en 15 oktober vindt Unwrap plaats, een tweedaags evenement dat studenten en professionals uit de gaming-, muziek- en filmindustrie samenbrengt in de hotspot van de entertainmentindustrie: Kortrijk Weide. Op het programma staan alvast enkele klinkende namen.

Organisatoren Stad Kortrijk, Howest, Hangar K en Wilde Westen spelen zo in op de stijgende groei van de gamingsector en het jong talent dat wordt gekweekt in de Digital Arts & Entertainment-opleiding (DAE) van Howest Kortrijk. Maar die makers en ontwikkelaars in spe blijven niet lang hangen in de regio en vertrekken samen met hun kennen en kunnen snel naar het buitenland.

Elk aspect komt aan bod

Met een goed gevuld programma hoopt de organisatie om waardevolle netwerken uit te bouwen die actoren, zowel starters als ervaren toppers, uit verschillende entertainmentsectoren met elkaar in contact brengen. De eerste festivaldag staat in het teken van de Unwrap Conference waarbij Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) de spits afbijt met een toelichting over zijn ‘Actieplan Gaming’ en een panelgesprek met enkele experts over het potentieel van Vlaanderen in deze industrie.

Studenten en professionals uit de gaming-, muziek- en filmindustrie ontdekken hoe een succesvolle samenwerking tot stand kan komen

Na een keynote van gameontwikkelaar Epic, welbekend van ‘Fortnite’ is het tijd om een twintigtal expert talks op te splitsen in drie pistes. De eerste richt zich vooral op professionals en studenten die geïnteresseerd zijn in inhoudelijke topics en testimonials. Zij krijgen verhalen te horen van onder meer Massive Ubisoft en Clair Bellens.

In de tweede ‘track’ komen professionals zoals Maarten Walraven en I-Illusions vertellen over de creatieve samenwerkingen tussen de game-industrie en die van muziek en film.

Tot slot wordt er aandacht besteed aan de vraag: ‘Wat is de toekomst van entertainment?’ In panelgesprekken, pitches en expert talks gaat het onder andere over nieuwe verdienmodellen en de rol van influencers.

Schepen Arne Vandendriessche, Howest-directeur Lode De Geyter, Vincent Vanderbeck van Hangar K, Tom Vangheluwe van Wilde Westen en Rik Leenknegt, hoofd van DAE tijdens de voorstelling van Unwrap festival.
Schepen Arne Vandendriessche, Howest-directeur Lode De Geyter, Vincent Vanderbeck van Hangar K, Tom Vangheluwe van Wilde Westen en Rik Leenknegt, hoofd van DAE tijdens de voorstelling van Unwrap festival. © Olaf Verhaeghe

De juiste mensen ontmoeten

Naast de voordrachten krijgen ontwikkelaars in het ‘Game Pitch Cafe’ de kans om hun nieuwste project uit de doeken te doen. Het doel is uiteindelijk dat hier alle aanwezigen met elkaar in gesprek kunnen treden, ongeacht hun expertiselevel of sectorachtergrond.

Op vrijdag focust de organisatie zich vooral op de DAE-alumni en de strijd om hen terug te lokken naar onze regio nadat ze jaren ervaring hebben opgedaan in het buitenland. De Unwrap Career Fair is een Europese beurs voor creatievelingen die op zoek zijn naar een eerste of nieuwe uitgaging. Het evenement wordt afgesloten met een optreden van lokale helden Compact Disk Dummies en een afterparty in de Kortrijkse concerthal Départ.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.